Hava Durumu

Çavuşoğlu'dan vize serbestisi açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, vize serbestisine ilişkin, "En son teklifimizi AB'ye ilettik, cevap bekliyoruz" dedi. Çavuşoğlu ABD ile Menbiç görüşmeleri hakkında, "Anlaşmaya vardık demedik anlayışa vardık dedik" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2018 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2018 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çavuşoğlu'dan vize serbestisi açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu ABD ile Menbiç görüşmelerine ilişkin çıkan haberlere ilişkin, "Anlaşmaya vardık demedik, anlayışa vardık dedik. Çalışma grubunun yol haritasını mutabakata bağlarsak 'anlaştık' diyebiliriz. Şimdi bir anlayış var" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, "Buraların istikrara kavuşabilmesi için buradan terör örgütlerinin kaybolması lazım. Ayrıca Suriyeliler niye dönemiyor bizdeki 350 bin Suriyeli Kürt kardeşimiz niye dönemiyor çünkü YPG'liler buna müsaade etmiyor. Bunlar YPG nedeniyle evlerine dönemiyorlar. Münbiç'ten sonra sıra diğer yerlere gelecektir. YPG'nin sadece Münbiç'ten çekilmesi yetmez" açıklamasını yaptı.

VİZE SERBESTİSİ

Bakan Çavuşoğlu, AB'yle yapılan vize serbestisi görüşmelerine dair, "En son teklifimizi AB'ye ilettik, cevap bekliyoruz" bilgisini paylaştı.

TILLERSON GÖRÜŞMESİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ay sonunda görevi bırakacak olan ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'la yaptığı görüşmeye ilişkin, "Daha çok insani bir görüşmeydi" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.