Hava Durumu

Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya: Engelleyemezsiniz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Ben bugün Hamburg'a gidiyorum. Bu akşam Hamburg'da vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Kimse engelleyemez" dedi. Çavuşoğlu, Hollanda'nın kendilerine alttan "Biz zor durumdayız, eğer Bakan gelirse bu Wilders'ın (Hollanda'daki aşırı sağcı Özgürlükler Partisi lideri) kazanmasına sebep olur" mesajı gönderdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2017 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2017 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya: Engelleyemezsiniz

Almanya ve Hollanda ile Türkiye arasında referandum toplantıları konusundaki gerilim sürürken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yabancı ülkelerin temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda konuştu. Çavuşoğlu, Almanya'da yapacağı toplantı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Bugün Almanya'da, benim bile yapacağım toplantıda toplantı yerinin sahibine önce polisin, sonra istihbaratın, sonra ne kadar yetkili kişi varsa 'iptal et' diye baskı yapması, kişinin kabul etmemesinden sonra da o iş yerinin ruhsatının iptal edilmesi kabul edilebilir bir şey değil. Bu, insan haklarıyla da bağdaşmaz. O kişiyi bu şekilde cezalandırarak Almanya'nın da bir yere varması mümkün değil."

'HOLLANDA BİZDEN RİCADA BULUNDU'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Bugün Hollanda, önce 'Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı ve yetkilileri gelemez' diyor, sonra bize alttan haber gönderiyor ve diyor ki 'Biz zor durumdayız, eğer Bakan gelirse bu Wilders'ın (Hollanda'daki aşırı sağcı Özgürlükler Partisi lideri) kazanmasına sebep olur ve Wilders bizimle şimdi başa başız, bu bizim için gerçekten zor bir durum, sonra gelinsin.' Keşke bunu telefon açıp önceden, medeni bir şekilde, rica yöntemiyle bu zor durumu anlatsalardı, biz anlayış gösterirdik ama önce sosyal medyayla aynı Wilders gibi popülizm yapacaksın, ondan sonra da alttan haber göndereceksin... Bu, ortaklar ve dostların arasındaki ilişkiye yakışan bir tavır değildir. Bunu da bizim kabul etmemiz tabii ki mümkün değildir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.