Hava Durumu

Çavuşoğlu'ndan Barzaniye flaş çağrı: İş işten geçmiş değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Barzani'ye çağrı yaparak "İş işten geçmiş değil. Eğer süreci durdurursa Bağdat ile ilişkileri ve bizimle ilişkileri normalleştirir"dedi

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2017 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2017 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çavuşoğlu'ndan Barzaniye flaş çağrı: İş işten geçmiş değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AA Editör masasında konuşuyor. "Barzani'ye bu yanlış adımdan geri dön çağrısı yapan Çavuşoğlu'nun açıklamalarının satrı başları şöyle: İş işten geçmiş değil. Eğer süreci durdurursa Bağdat ile ilişkileri ve bizimle ilişkileri normalleştirir. Sınır kapılarının Irak tarafındaki kontrolünün Bağdat yönetiminde olması gerekir.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sınır kapılarının Irak tarafındaki kontrolünün Bağdat yönetiminde olması gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu: "(Türkiye-Irak sınırındaki) Ovacık kapısının açılması teknik olarak mümkün ama sınırın öbür tarafındaki koridoru kim oluşturacak, güvenliği kim sağlayacak. Tabi ki Irak yönetiminin yapması gerek" dedi.

"YPG, AFRİN'DEN TEMİZLENMELİ"

Çavuşoğlu, YPG'nin Afrin'den mutlaka temizlenmesi gerektiğini kaydetti.

"İRAN DIŞLANMASI VAHİM BİR HATA"

Çavuşoğlu, "İran'ın dışlanması ve köşeye sıkıştırılması veya bir ülke istiyor diye İran'ın tamamen ortadan kaldırılması çok ciddi, vahim bir hatadır" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.