Hava Durumu

Çavuşoğlu'ndan Bursa'ya müjde! Yatırım yağacak

Ulaşımdan sağlığa kadar birçok önemli yatırımın devreye gireceğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Bursa'ya müjde yağdırdı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2018 07:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2018 07:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çavuşoğlu'ndan Bursa'ya müjde! Yatırım yağacak

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Beştepe'de düzenlenen 'Vakıf Haftası ve Restorasyonu Tamamlanan 250 Eserin 7 Bölgeden Canlı Bağlantılı Toplu Açılış Töreni'nin ardından Sönmez Medya ekibiyle buluştu. Çavuşoğlu, Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün, Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna ile Bursa Hakimiyet köşe yazarları Namık Göz, İlhami Yıldız ve Murat Kuter'e Bursa'daki yatırımlar ve yaklaşan seçimleri değerlendirdi.

YILDIRIM'A METRO TAMAM
Ankara'nın Bursa'ya 2002'den bu yana 33 milyar TL'lik yatırım desteğinde bulunduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Bursa, merkezi yönetimden hak ettiği payı almaya devam edecek" dedi. Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma Bakanlığı arasındaki Yıldırım Metrosu görüşmelerinin tamamlandığını söyleyen Çavuşoğlu, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş göreve geldiği günden beri özellikle ulaşım alanında önemli çalışmalara imza atıyor. Ankara olarak gereken her türlü desteği veriyoruz. Yıldırım Metrosu'nun temelini yıl sonuna kadar atacağız" diye konuştu.

TEST MERKEZİ AÇILIYOR
Eylülde açılışını yapacaklarını söylediği Yenişehir'deki Otomotiv Test Merkezi'nin önemine dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "Bursa yerli otomotivde de mutlaka söz sahibi olacak. Yerli otomobili yapmak yetmiyor. Bu araçları test edecek yeriniz de olması lazım. Yenişehir bu konuda önemli bir rol üstlenecek" ifadelerini kullandı.

YENİ TÜRKİYE MESAJI
24 Haziran'daki kritik seçimleri de değerlendiren Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu şöyle konuştu: Dünyanın önemli aktörleri arasında yer alan Türkiye, yeni bir dönemin başlangıcını yapmaya hazırlanıyor. 24 Haziran her anlamda bir milat olacak. AK Parti olarak her iki seçimden de zaferle çıkıp, Türkiye'nin şahlanış dönemini başlatacağız.

YÜKSEL ÖZKAN ÇIKIŞI
Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yüksel Özkan'ın CHP'den milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesini de değerlendiren Çavuşoğlu, "Biz bu atamayı liyakat esasına göre yaptık. Bursa dışından hekim ithal edecek halimiz yoktu. Bana yakışan da buydu. Kendisini sadece Yüksel Özkan olduğu için değil, aynı zamanda BAL-GÖÇ'ün temsilcisi olduğu için de göreve getirdik. Kimsenin bu konuda söz söylemeye hakkı yoktur. Herkesin kendi kararıdır" dedi.

Sönmez'e teşekkür
Bursa'nın sağlık alanında da önemli mesafe katettiğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Acemler'de yükselen 750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'ndeki çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi. Dev sağlık üssüne verdiği destek nedeniyle Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'e teşekkür eden Çavuşoğlu, "Çalışmaları önümüzdeki günlerde Sönmez ailesiyle birlikte inceleyeceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.