Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çay fiyatını pahalı bulan polis satıcıyı öldürdü!

Mısır'da polisin çay fiyatı konusunda tartıştığı sokak satıcısını öldürmesi ülkede büyük tepki yarattı. Olayla ilgili görüntüler sosyal medyada paylaşım rekoru kırarken belli bölgelerde halk sokaklara döküldü.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çay fiyatını pahalı bulan polis satıcıyı öldürdü!
Mısır'ın başkenti Kahire'de bir polis çay fiyatında anlaşamadığı sokak satıcısını vurarak öldürdü. Olayın ardından ülkede büyük tepkiler ve kitlesel gösteriler meydana geldi.

Sputnik'in haberine göre; Kahire’nin Rehab semtinde sokak satıcısından çay almak isteyen üç polisin, çayın fiyatını yüksek bulması nedeniyle tartışma çıktığı ve polislerden birinin iki kişiyi vurarak yaraladığı iddia edildi. Hastaneye kaldırılan bir sokak satıcısı hayatını kaybederken saldırgan polis gözaltına alındı.

'İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİR ÇETE'

Bu olay, ülkede yaygın olan polis şiddetine yönelik öfkenin açığa çıkmasına yol açtı. Olayla ilgili görüntülerin sosyal medyada paylaşım rekoru kırmasının ardından Kahire’nin birçok bölgesinde gösteriler düzenlendi, bazı öfkeli göstericiler de polis araçlarına saldırdı. Birçok gösterici ise, polis teşkilatının bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı’nı hedef alarak 'İçişleri Bakanlığı bir çete' sloganları attı.

Kahire’de Şubat ayında da bir polisin tartıştığı bir sürücüyü sokak ortasında vurarak öldürmesi günler süren eylemlerle protesto edilmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.