Hava Durumu

Cebel'de Başkan Altepe'ye sevgi seli

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bulgaristan'ın Cebel ilçesinde düzenlenen 19 Mayıs 1989 olayları anma törenine katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2012 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2012 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cebel'de Başkan Altepe'ye sevgi seli
Yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı törene gelişinde Başkan Altepe, alkışlar eşliğinde sevgi gösterileriyle karşılandı.

Cebel'de yaşayan Türkler'in dönemin Bulgaristan hükümetinin asimilasyon politikalarına karşı direnişine sahne olan 19 Mayıs 1989 olayları anma töreni, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de katılımıyla gerçekleştirildi. Cebel Meydanı'nda gerçekleşen anma törenine, Türkiye´nin Bulgaristan Büyükelçisi İsmail Aramaz, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Dr. Ahmet Doğan, TBMM Türkiye-Bulgaristan Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Avrupa Parlamentosu milletvekilleri Metin Kazak ve Vladko katıldı.

19 Mayıs 1989 olaylarını Doğu Avrupa'nın Samsun'u olarak niteleyen Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, gelişen olaylarla birlikte bölgedeki Türkler'e yönelik asimilasyon politikalarının sona erdiğini, sürecin Bulgaristan'ın Avrupa Birliği'ne (AB) girmesine neden olduğuna değindi. Cebel´de yaşayan Türkler'in 'isimlerinin Bulgarlaştırılması ve bazı Türkler'in öldürülmesi üzerine' insanların 19 Mayıs 1989´da isyan ettiğini hatırlatan Ömer, "30 bin kişi o gün Cebel Meydanı'nda toplanarak, totaliter komünist rejime karşı görülmemiş direniş sergiledi. Binlerce kişinin katıldığı bu direniş, 1989'dan sonra resmi nitelik kazandı ve her yıl kutlanmaya başlandı. Türkler´in asimilasyon politikalarına son verdiği bu direniş, Bulgaristan'ın AB üyeliğinde de başrolü oynadı. İnşallah Cebelliler olarak bundan sonra böyle bu tür olaylara izin vermeyeceğiz. Yıllarca savaştık ve çalıştık, bundan sonra da öyle olacak. Gelecek nesillere güzel günler bırakacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye de törene katılmasından ve kendilerine sağladığı katkılardan dolayı teşekkürlerini ileten Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, "Çeşitli sıkıntılar ve ekonomik krizlere rağmen, belediyemizin çalışmaları aksamadan sürdü. Böyle sıkıntılı günlerde, bizlerden yardımlarını esirgemeyen Başkan Altepe´ye şükranlarımı sunuyorum. Cebel'de bugün 6 proje, Başkan Altepe´nin destekleri neticesinde hayata geçirildi. Bizlere sahip çıkmasından dolayı, Başkan Altepe'ye minnettarız" dedi.

Cebellilerin gününü kutlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bulgaristan'a dost ve kardeş olduklarını göstermek için geldiklerini belirtti. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyeleriyle birlikte Türkiye ve Bulgaristan arasında köprü kurmaya gayret ettiklerini, soydaşların sıkıntılarının giderilmesinde aktif rol aldıklarını belirten Başkan Altepe, "Bursa, bir Balkan şehri. Balkanlarda yaşayan herkesin mutlaka Bursa'da bir akrabası bulunuyor. O yüzden bizler bir bütünün parçalarıyız. Sizin sıkıntınız bizim sıkıntımız, sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, her zaman için soydaşlarımızın yanında olmayı, sıkıntılarınıza destek vermeyi misyon edindik. Özlemimiz, dost ve kardeş Bulgaristan'ın kalkınması ve gelişmesidir. Buradaki vatandaşların da mutlu ve huzurlu şekilde yaşaması sağlanmalıdır. Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.