Hava Durumu

Çekirge Devlet Hastanesi Palyatif Merkezi Ünitesi 561 hasta ağırladı

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'nde 2017 yılı Ocak ayından itibaren 20 yataklı olarak hizmet veren Palyatif Bakım Ünitesi'nde tedavi görenlerin sayısı 561'e ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2017 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2017 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çekirge Devlet Hastanesi Palyatif Merkezi Ünitesi 561 hasta ağırladı

8 ay gibi kısa bir süre içerisinde çok sayıda hastayı ağırlayan palyatif bakım ünitesinde, tedavinin yanında hasta yakınlarına eğitimler verilerek hastaların evlerinde rahat etmeleri, hasta yakınlarının ise sevdiklerine daha çok yardımcı olmaları sağlanıyor.

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr.Engin Paralı, "Palyatif bakım merkezinin yatağa bağlı hastaların yaşam standartlarının arttırılması, kendisinin ve yakınlarının sosyal durumlarında iyileşme sağlanması amacıyla uygulanan tıbbi bir hizmet olduğunu" söyledi.

Palyatif bakım merkezine hastanın tedavisini ve takibini yapan hekim tarafından yönlendirildiğini ifade eden Op.Dr.Paralı sözlerine şöyle devam etti:

Burada tedavi olan hastalar hastaneyi evleri gibi görüyor. Bunu sağlamak amacıyla hiçbir hizmetten taviz vermiyoruz. Hastalara ve diğer aile bireylerine yönelik tıbbi, psikolojik, sosyal ve manevi destek sağlanarak yaşam kalitelerinin yükseltilmesini amaçlıyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.