Hava Durumu

Çekirge Meydanı projesinde vatandaşın görüşü alındı

Osmangazi Belediyesi, Çekirge Meydanı'na yeni bir görünüm kazandıracak projeyi vatandaşlara anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2017 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2017 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çekirge Meydanı projesinde vatandaşın görüşü alındı

1. Murat Hüdavendigar Camii bahçesinde düzenlenen ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da katıldığı toplantıda, Çekirge sakinlerinin düşünceleri dinlendi. Paneli gazeteci Ahmet Emin Yılmaz yönetti. Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Sevilay Çetinkaya, 1'incilik ödülü sahibi Yüksek Mimar Erdem Tüzün ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İlke Çalışkan konuşmacı olarak katıldı.

Vatandaşlar proje hakkında fikirlerini dile getirdi. Her yaştan vatandaşın Çekirge semtiyle ilgili düşüncelerini paylaştığı açık hava panelinde küçük çocuklar da söz hakkı isteyerek taleplerini iletti.

Çekirge Meydanı projesi ile ilgili genel bir değerlendirmede bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak 8 aydır Çekirge çevre ve meydan düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Yarışmada, 42 proje üzerinden jüri üyelerimiz bir inceleme başlattılar. Bu incelemeler neticesinden de ilk elemeyi yaparak 7 projeye düşürdüler. Daha sonra 7 proje hakkında tekrar müelliflerden daha somut hale gelmesi noktasında bir çalışma istediler. En son 7 proje içerisinden 1, 2, 3 ve mansiyonlarla dereceleri belirlediler. Geçen hafta sonu Soğanlı Kültür Merkezi'nde kolokyum gerçekleştirildi. Teknik ve konunun uzmanı insanlar, dereceye giren projeler üzerinde düşüncelerini söylediler. Şimdi biz de bu projeleri, Çekirge halkının görmesi için sergiledik" dedi.

Panelin maksadının Çekirgelilerinn proje hakkındaki düşüncelerini almak olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "İlk defa böyle bir şey yapılıyor. Bir yarışma projesi, yarışma projesinde akademisyenlerin, uzmanların görüşleri ve neticesinde burada yaşayan insanların görüşleri alınıyor. Tabii yarışmanın sonuçlanmış olması bana göre nihai değil, projeler üzerinde yeniden fikir üretmek önemli. Güzel ve eksik yönlerini, ilave ne olabilir düşüncesiyle herkesin fikrini katma düşüncesiyle yapılıyor bu. Çünkü, herkesten farklı bir fikir ve düşünce çıkabilir. Halkın fikri bizim için çok önemli. O yüzden, şimdi burada yine hocalarımız ve jüri üyelerimiz var. Onların gözüyle de burada yaşayanların düşüncelerini alacağız. Umuyorum güzel sonuçlar çıkacak. Güzel teklifler gelecek. Değerlendirme yapılarak son halini vereceğiz. Ondan sonraki süreçte de uygulamaya geçeceğiz. İnşallah güzel bir sonuç çıkar. Çekirge ve Bursa için hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.