Hava Durumu

Çelik: El sıkışmazsak dünyanın sonu değil

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Toplu sözleşme müzakerelerinde umarım masadan el sıkarak kalkarız ama el sıkışmazsak da dünyanın sonu değil" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2012 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2012 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çelik: El sıkışmazsak dünyanın sonu değil
 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfaspor'un şampiyonluk kutlamalarına katılmak üzere Adıyaman'dan karayoluyla Şanlıurfa'ya gitti. Şanlıurfasporlu futbolcu ve yöneticilerle bir restoranda yemek yiyen Çelik, gazetecilerin "memurlarla hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde gelinen noktaya ilişkin" sorularını yanıtladı. Toplu sözleşmede pazartesi günü müzakere sürecinin sona ereceğini ve uzlaşma olursa imza altına alınacağını hatırlatan Çelik, eğer olmazsa hakem heyetine gidileceğini söyledi. Hükümet olarak bu güne kadar çalışanları enflasyona ezdirmediklerini, enflasyonun altında bir ücretin bugüne kadar kesinlikle ödenmediğini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:


"BÜTÇE DİSİPLİNİ VAR"

"Nitekim geçtiğimiz yıl verdiğimiz zamlara enflasyon farkı oluşmasından dolayı bu yıl ocak ayında yüzde 2,68 civarında bir enflasyon farkını maşlara ilave ettik. Geçmiş yıllara baktığınız zaman yüzde 135'lik 10 yıllık enflasyona karşılık yüzde 230'ların, yüzde 250'lerin üzerinde kamu çalışanlarına ücret verdiğimizi herkes görecektir. Dolayısıyla bugünkü çalışmalarımız da o. Bütçe disiplini var, mali disiplin var, dünyada, bölgede çok ciddi ekonomik sorunlar yaşanıyor.

"NETİCEYE SAYGI DUYALIM"

Bu sorunları dikkate alarak yine enflasyonun altında ücretleri bırakmayacak şekilde enflasyon hedeflerimizi de dikkate alarak bir ücret takdirini tarafa sunduk. Şimdi toplu sözleşme müzakereleri çerçevesinde tartışmalar devam ediyor, umarım pazartesi günü masadan el sıkarak kalkarız ama el sıkışmazsak bu da dünyanın sonu değil, mutlaka sistem içerisinde bir çözümü vardır. Hakem heyetine gidecektir, buradan çıkan netice de kesin bir neticedir, ona da hepimizin saygı duyması gerekiyor."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.