Hava Durumu

Celtic taraftarından Filistin'e büyük destek

İskoçya'nın köklü kulübü Celtic'te taraftarlar, İsrail'in 17 Filistinli sivili öldürmesi üzerine Ross County maçında tribünlerde Filistin bayrakları açtı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2018 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2018 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Celtic taraftarından Filistin'e büyük destek

İskoçya Ligi'nde oynanan Celtic-Ross County maçında ev sahibi takımın taraftarları Filistin bayrakları açtı. İsrail'in 17 sivili şehit etmesine kayıtsız kalmayan İskoç taraftarlar, Filistin lehine sloganlar attı.

MÜSLÜMANLARIN TAKDİRİNİ KAZANDI

Celticlilerin bu hamlesi Müslümanların takdirini kazanırken Türkiye'deki futbolseverler de İskoç ekibinin sosyal medya hesabına "teşekkür" mesajları attı.

ABD'NİN KUDÜS KARARINA DA TEPKİ GÖSTERMİŞLERDİ

Celtic taraftarı, 10 Aralık 2017'de oynanan Hibernian maçı öncesinde de ABD Başkanı Donald Trump'ın "İsrail'in başkenti Kudüs'tür" söylemini açtıkları pankartlarla protesto etmiş ve "Kudüs Filistin'indir" sloganları atmıştı.

Celtic taraftarının Filistin'e destek vermesinin nedenini yeşil beyazlı taraftarlardan McDade şöyle anlatmıştı;

Celtic taraftarları tarihleri boyunca tiranlığa ve baskıya karşı durmuştur. Glasgow'un doğusunda fakir göçmenler tarafından kurulan bir kulübüz. Özellikle 60'larda İrlanda'ya benzer sorunlar yaşanan Güney Afrika ve Filistin'e karşı kulüpte ve taraftarda aidiyet ve duyarlılık oluştu.

FİLİSTİNLİLER CELTIC'İN CEZASINI ÖDEMEK İÇİN PARA TOPLAMIŞTI

Filistinliler Celtic'in cezasını ödemek için para toplamıştı.

Celtic ile Hapoel Beer-Sheva arasında 17 Ağustos 2016 yılında yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri play-off turu ilk maçında, Celtic taraftarları karşılaşma öncesinde ve esnasında Filistin bayrakları açmıştı. UEFA da olayla ilgili disiplin soruşturması başlatmış ve Celtic, ciddi bir para cezasıyla karşılaşmıştı. Batı Şeria'daki Ed-Dehişa Mülteci Kampı'nda yaşayan yüzlerce Filistinli çocuk da Şampiyonlar Ligi maçında taraftarları Filistin bayrakları açan Celtic'e UEFA'nın verdiği para cezasını ödemek için harçlıklarını bağışlamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.