Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cemal Kaşıkçı soruşturmasındaki Türk tanıkların ifadeleri ortaya çıktı!

Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin soruşturma kapsamında, 5 Türk konsolosluk çalışanı tanık sıfatıyla ifade vermek üzere adliyeye geldi. Çalışanlar, o gün görev başında olduklarını, herhangi bir gürültü ses duymadıklarını, olaya ilişkin bir şey görmediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2018 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2018 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cemal Kaşıkçı soruşturmasındaki Türk tanıkların ifadeleri ortaya çıktı!

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve öldürüldüğü açıklanan gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin soruşturma kapsamında, 5 Türk konsolosluk çalışanı daha 'tanık' sıfatıyla ifade vermek üzere adliyeye geldi. Savcılığa ifade verenlere "Cemal Kaşıkçı'yı gördünüz mü?", "Konsolosluğa gelen 15 kişiyi gördünüz mü?", "Arbede sesi duydunuz mu?" gibi sorular soruldu, teşhis için bazı fotoğraflar da gösterildi.

5 KİŞİ SAVCIYA İFADE VERDİ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen ve öldürüldüğü açıklanan gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin soruşturma kapsamında, bugün 5 konsolosluk çalışanı adliyeye geldi. Sabah saat 11.00 sıralarında adliyeye gelen aralarında iki şoför, teknik servis personeli ve idari işler memurlarının bulunduğu 5 kişi, ifadelerini vermek üzere 7.kattaki savcılık katına çıktı ve ifade alan savcılara olaya ilişkin bildiklerini anlattılar.

OLAY GÜNÜNE İLİŞKİN SORULAR YÖNELTİLDİ

Savcılıkça çalışanlara, "Kaç yıldır konsoloslukta çalıştıkları, görevleri, çalışma saatleri gibi genel soruların yanısıra "Cemal Kaşıkçı'yı gördünüz mü?", "Arbede sesi duydunuz mu?, "2 Ekim günü olağanüstü bir durum var mıydı?" gibi sorular soruldu. Ayrıca "Konsolosluğa giren 15 kişiyi gördünüz mü?" sorusu ve bazı fotoğraflar, olay günü personele izin verildiğine ilişkin sorular yöneltildi. Çalışanlar da o gün görev başında olduklarını, herhangi bir gürültü ses duymadıklarını, olaya ilişkin bir şey görmediklerini söylediler. Öte yandan konsoloslukta mesainin sabah saat 09.00'da başlayıp saat 15.30'da sona erdiğini söyleyen çalışanlar, olay günü de saat 15.30'da binadan ayrıldıklarını söylediler.

''BAŞKONSOLOS İYİ BİR İNSAN''

İfade veren bir kişi, basın mensuplarının soruları üzerine, Türkiye'den ayrılan İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'nin çok iyi bir insan olduğunu belirtti.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu çalışanı toplam 45 kişinin ifadesine başvuruluyor. Soruşturma kapsamında 19 Ekim, Cuma günü başkonsolosun makam şoförü, muhasebeci, teknik servis sorumlusu, santral çalışanı gibi görevlerde bulunan 20 çalışanın ifadesi alınmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.