Hava Durumu

Cengiz Ünder'i ailesi böyle uğurladı

Medipol Başakşehir'den İtalyan ekibi Roma'ya transfer olan Cengiz Ünder, yeni takımı için sağlık kontrolünden geçip resmi imzayı atmak üzere Roma'ya gitti.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2017 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2017 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cengiz Ünder'i ailesi böyle uğurladı

Başakşehir'de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken ve İtalya'nın köklü takımlarında Roma'ya 15 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan 20 yaşındaki yıldız futbolcu, resmi imzayı atmak üzere İtalya'ya gitti.

Atatürk Havaalanı'nda ailesiyle vedalaşan Cengiz, "Ailem İstanbul'da zaten benimleydi. Roma'ya da gelecekler. İlk defa bu kadar uzak kalacağız ama ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim" dedi. Anne Fatma Ünder'in vedalaşma sırasında göz yaşlarını tutamadığı görüldü.

20. yaşının ilk gününde Cengiz'e doğum günü pastası ve nazar boncuklu uğurlama yapıldı

Düzenlenen basın toplantısında Cengiz Ünder bundan sonraki hedeflerini açıklarken, 15 milyon Euro + bir sonraki satıştan %20 pay ile Roma'ya satılan Cengiz için Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ başarılar diledi ve genç oyuncuyu nazar boncuğu takarak uğurladı.

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda gerçekleştirilen basın toplantısına, Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ ile Cengiz Ünder'in ailesi katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Göksel Gümüşdağ, Ünder'i Roma'da yalnız bırakmayacaklarını söyleyerek, "Biraz evvel takımımıza gelenleri ağırladık. Şimdi giden kardeşimizi uğurluyoruz. Başakşehir olarak profesyonel yönetimimizi ifade etmiştik. Attığımız adımlar doğru ilerlediğimizi gösteriyor. Üç yıldır Avrupa kupalarına giden bir kulüp var. Bu istikrarlı gidişatımızı önemsiyoruz. Medipol Başakşehir için zor diye bir şey yoktur. Sadece imkansız zaman alır diyorum. Cengiz Ünder'i, 15 milyon avro gibi rekor bir transfer ücretiyle sattık. Bu kulüp her geçen gün daha iyi bir noktaya gelecek. Seyircisi yok dedikleri takımımız, bugün itibarıyla 4 bin 500 kombine satışı gerçekleştirmiştir. Doğru yönetilen kulüp olunca herkesin sempatisi kazanıldı. Bu başarılarımızı sürdürürsek 4-5 yıla tribünlerimizin tamamı dolar" dedi.

MANCHESTER UNITED DA İSTEMİŞ

Cengiz Ünder'i bir Altınordu Kulübünden 600 bin Euro bonservis bedeliyle Altınordu'dan transfer ettiklerini ve 25 kat fazlasıyla Roma'ya gönderdiklerini kaydeden ümüşdağ, şunları söyledi:

"Bizim net rakamımız 15 milyon avrodur. Sözleşmeler, Roma Kulübüyle 1 saat kadar evvel imzalandı. Satışından net yüzde 20 bedelimiz olacak. Cengiz kardeşimiz çok daha önemli transferlere imza atacaktır. 25 kat fazlasıyla satmış oluyoruz. Bu da bizim için önemli. Çünkü biz Cengiz'e inanıyoruz. Abdullah Avcı'nın verdiği ilk 11 fırsatı ona verdiği değerdir. En büyük teşekkürü ilk önce Abdullah hocaya etmek lazım. Cengiz'in, Avrupa'da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Manchester United ve Roma ile görüşmeler son ana kadar sürdü. City, Almanya'ya kiraya verecekti. Roma ise direkt oynatacağını söyledi. Dolayısıyla hayırlı olsun. Bazen tarih hızlı yazılıyor. Cengiz, hızlı bir tarih yazdı. Dualarımız onunla."

CENGİZ ÜNDER: "BENİM İÇİN YENİ BİR HEYECAN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini aradığını ve "ülke olarak arkandayız" dediğini ifade eden Cengiz Ünder, "Öncelikle Abdullah hocaya ve Fatih Terim'e teşekkür ediyorum. Onun da bu transferde katkısı olduğunu biliyorum. Benim için her şey yeni başladı. Benim için çok gurur verici bir transfer. Buraya 1 sene önce geldim, şimdi Roma'ya gidiyorum. Benim için yeni bir heyecan. Burada olduğu gibi çok çalışarak Roma formasını terleteceğim" diye konuştu.

Roma teknik direktörünün genç oyunculara şans veren biri olduğunu söyleyen Cengiz, şöyle konuştu:

"Roma, İtalya'nın en büyük kulüplerinden birisi. Benim pozisyonumda görev alan Salah Liverpool'a gitti. En iyi şekilde çalışacağım. Ben kendime her zaman güveniyorum. Orada da formayı alacağım ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğim. Salih Uçan ile dün Roma hakkında görüştük. Bence Türkiye'nin en büyük altyapısı Altınordu. Dünyanın sayılı kulüplerinden birine gidiyorum. ben her zaman hedefimi yükseklere koymuşumdur. Her zaman Avrupa hayalim vardı. Bunu şu anda başarıyorum. Oradan da inşallah daha büyük kulüplere imza atarım."

Basın toplantısın ardından Cengiz Ünder'in 20'nci yaşı kesilen doğum günü pastası ile kutlandı. Kulüp başkanı Gümüşdağ Cengiz'e, nazar boncuğu hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.