Hava Durumu

Cenk Eren: "Kariyerimin zirvesindeyim"

Sahnelerin en iyi isimlerinden biri olan Cenk Eren, kariyerinin en güzel günlerini yaşadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2016 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2016 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cenk Eren: "Kariyerimin zirvesindeyim"
Cenk Eren, müzik hayatında çeyrek asırı geri de bırakmanın tecrübesi ve özgüveniyle Hayal Kahvesi FSM'de verdiği konser öncesi Bursa Hakimiyet Gazetesi'nden Özge Tezcan'ın sorularını yanıtladı.

Kendisini sahne adamı olarak tanımlayan Cenk Eren, çok çocuk istemesine rağmen bu yaştan sonra zor olduğunu da sözlerine ekledi. Tanju Okan şarkılarıyla yaptığı albümün çok iyi tepkiler gördüğünü ve bu albüm sayesinde kariyer hayatının en güzel zamanlarını yaşadığını belirten Eren, dinleyenlerine 'Gerçekten beni bu yolda yalnız bırakmadıklar, haftalardır en çok satanlar listesinde tuttukları için ve Tanju Okan gibi değerli bir isme sahip çıktıklarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

\\\\\\\"\\\\\\\"
 
 İşte dünden bugüne Cenk Eren...
 
Cenk Eren'i birde kendi cümlelerinden dinleyebilir miyiz?

Aşırı titiz ve iş delisi desek yeridir. Ama genelde sakin evde dinlenmeyi kitap okumayı ve film seyretmeyi çok severim. Boş kaldığım zamanlarda kesin vizyondaki filmleri izlerim, ama evimde (gülüyor). Titizlik konusunu bazen abartıyorum desem yeridir. Evden çıktıktan sonra yoldan dönüp evde ocağı söndürüp söndürmediğimi kontrol ettiğim çok olmuştur. Ya da yoldan dönüp yarım kalan bulaşıkları yıkadığım da çok olmuştur.

İlk çıktığı gün gibi dinleniliyor Tanju Okan şarkıları… Geri dönüşümler nasıl albümünüz de?

Muhteşem oldu. 2 aydır D&R listelerinde en çok satanlardayız. Bu da beni çok mutlu ediyor tabii ki. Ben bundan önceki albümlerimde böyle bir şey yaşamadım. Bu yüzden şu an bu durumun tadını ve keyfini çıkarıyorum.

\\\\\\\"\\\\\\\"

Kaderci bir insanım

Belki bir çok kez soruldu ama; neden özellikle Tanju Okan şarkıları diye sormadan edemeyeceğim?

Yıllar önce bunu bana Sezen Aksu söylemişti. Senin sesin bariton sana Tanju Okan şarkıları çok yakışır diye. Bende onu unutmadım bir kenara yazdım ve hemen hayata geçirdim. Ben kadere inanırım kaderciyim. O yıllarda olmadı, demek ki zamanı değilmiş.

Kariyerinizin en önemli albümü olarak nitelendiriyorsunuz değil mi bu albümü?

Tabii ki. Öncelikle çok önemli ve zor bir iştir bakıldığı zaman Tanju Okan şarkılarını yorumlamak. Ve hiç kimseden kötü yorum gelmedi. En korktuğum olay "taklit etmiş" yorumları gelir diye endişelerim vardı. Ama gelen yorumların hepsi "Cenk Eren kendi yorumunu katarak muhteşem okumuş" oldu. İşte bu yüzden bu benim kariyerimin en önemli albümü oldu.
 
Bunların devamı gelecek mi? Mesela bir Barış Manço, Zeki Müren gibi isimlerin de şarkılarını okuyacak mısınız?

Evet bir sürprizimiz olacak. Şu an çalışmalarına başladık bile. Ama Tanju Okan projesi daha Kasım ayına kadar devam edecek. Biz diğer projemizi hazır hale getirip eksiklerimizi tamamlamak için erken başladık. Yeni projemizle ilgili size sadece şu tüyoyu verebilirim. Türkiye'nin kadife sesi olan çok önemli bir sanatçının şarkılarını yorumlamaya çalışacağım.

\\\\\\\"\\\\\\\"
Cenk Eren, Özge Tezcan'ın sorularını cevapladı...

Sekiz kardeşli bir ailede büyümenin ne gibi zorlukları ya da artıları oldu size?

Bir kere ailenin en küçüğü olduğum için tabi ki farklı zorlukları oldu. Ama biz birbirimize çok bağlı büyüdük Ankara'da. Bu yüzden bütün zorlukların üstesinden geldik. Babamızı kaybettik. Çok şükür annemiz başımızda şu an. Bize hem annelik hem babalık yaptı zamanında.

Cenk Eren hayallerine ulaştı mı?

Aslında ulaştı tabi ki. Hayalim hep sahnelerde olmak vardı. Bakarsanız 25 yıldır sahnelerdeyim ve kariyerimin en güzel günlerini yaşıyorum şu an.

Müzikte dönüm noktanız var mı?

Müzikte öyle bir şey olacağını sanmıyorum. Sonsuz bir hikaye gibi bence müzik. Sürekli yenilerini yapmak eklemek gibi bir gayretiniz olmalı. Bakın biz şimdi Tanju Okan şarkıları yaptık ve bunun üstüne koymalıyız geriye gidemezsiniz. Yoksa kaybolursunuz…

Müzik dünyasının sayılı bekarlarından biri de sizsiniz. Var mı ufukta bir evlilik?

Bir ara denedik biliyorsunuz(gülüyor). Ama olmadı bu işler kader kısmet. Az öncede belirttiğim gibi ben kaderciyim o yüzden her şey kader kısmet diyelim.

\\\\\\\"\\\\\\\"

Ya babalık duygusu…

Evet o çok özel bir durum. Keşke bir evladım olsaydı diye çok konuşmuşumdur kendi kendime. Hatta bunun pişmanlığını ara ara yaşıyorum. Ama artık bu saat den sonra olmaz artık (gülüyor).
 
Mesela Ayşegül Aldinç diyor ki… Evlilik sanat dünyasına göre bir şey değil… Siz de bu söze katılır mısınız?

Evet Ayşegül'ün haklı olduğu yerler var tabi ki. Bizim işlerimizde evlilik, çoluk çocuk sahibi olmak gerçekten çok zor. Ama olmaz mı? tabi ki de olur. Şu an her ikisini de yürüten birçok arkadaşımız var. Onları da buradan takdir ediyorum.

Müzikte jübile kavramı ne ifade ediyor sizin için?

Aslında kulağa hiç hoş gelmiyor. 25 yıldır sahnelerde olan biri olarak sanırım oradan kopamam. Bu konulara hiç girmesek(gülüyor).
 
Müzikte sizce yeterince üretken miyiz? Ya da ürkek miyiz?

Bence çok ürekten bir ülkeyiz. Takip ediyorum çok başarılı gençler var şu an müzik piyasasında. Çok güzel eserler ve işler yapıyorlar. Avrupa soundlarını yakalamış arkadaşlarımız var. Gördüğüm kadarıyla onları milyonlarca kişi takip ediyor. Bence bu önemli bir gelişme.

\\\\\\\"\\\\\\\"

Sahne adamıyım

Bir röportajınızda 'Ben iyi bir sahne şarkıcısıyımdır' dediğinizi hatırlıyorum. Bunu neye dayanarak söylediniz?
 
Bakın şarkıcı olmak başka bir şey, sahne şarkıcısı olmak çok başka bir şeydir. Evet bu konuda mütevazi olamayacağım. Ben gerçekten iyi bir sahne adamıyım. 25 yıldır hala sahnelerde olduğuma göre ve hala rezervasyonlar günler öncesinden dolduğuna göre...

Son sözü size bırakıyorum. Aşk'a dair… Hayata dair… mutlaka söylemek istediğiniz bir şeyler vardır diye düşünüyorum…
 
Ben son olarak dinleyicilerime çok teşekkür etmek istiyorum sizin aracınızla. Gerçekten beni bu yolda yalnız bırakmadıkları için. Bizi haftalardır en çok satanlar listesinde tuttukları için. Ve Tanju Okan gibi değerli bir isme sahip çıktıkları için.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.