Hava Durumu

Çepni: "Yeşilay'ın yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz"

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Yeşilay Bursa Şubesi'nin şubat ayı yönetim kurulu toplantısına katılarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2018 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2018 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çepni: "Yeşilay'ın yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz"

Yeşilay'ın şubat ayı yönetim kurulu toplantısına Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve Genel Sekreter Murat Başlar konuk oldu. Toplantı Yeşilay tanıtım videosu gösterimiyle başladı. Çepni, Bursa Kent Konseyi'ne 450 tane kurum ve kuruluşun üye olduğunu hatırlattı. 4 Meclis ve 30 çalışma grubuyla faal şekilde çalıştıklarını anlatan Hasan Çepni, sahadan gelen ihtiyaç ve taleplere önem verdiklerini ve bu yönde çalıştıklarını, gönüllülere destek verdiklerini söyledi.
Ayda 200 civarında faaliyet yaptıklarını, bunun da Bursa'nın gönüllü gücünü gösterdiğini belirten Çepni, "Yeşilay geçmişten bugüne güzel işlere imza atan bir kurumumuzdur.

Dünyanın yeni konuşmaya başladığı bağımlılık gibi ciddi konuyu bizler Yeşilay ile çok eskiden beri dile getiriyorduk. Sigara, alkol, madde bağımlılığı derken şimdi de teknoloji bağımlılığıyla mücadele ediyoruz. İnsanı normal hayattan koparan, insanlıktan koparan her şey bağımlılıktır. Toplumda farkındalık oluşturmak takdir edilecek bir harekettir. Bursa Kent Konseyi olarak Yeşilay'ın yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu süre zarfında Yeşilay Bursa Şubesi ile beraber birçok ortak proje gerçekleştireceğiz" dedi.

Yeşilay Bursa Şubesi Başkanı Dr. Serhat Yamalı, Yeşilay'ın kuruluş sürecini ve gayesi anlattı. Yamalı, Yeşilay'ın sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığıyla mücadele ettiğini, Türkiye'nin madde bağımlılığı noktasında dünya ülkelerine göre daha iyi durumda olduğunu söyledi. Maddeyle hiç tanışmamış kesimi bilinçlendirmeyi hedeflediklerini kaydeden Yamalı, 2015'te 'Türkiye Bağımlılıkta Mücadele Projesi'ni başlattıklarını, Milli Eğitim bünyesinde de bu konuda önce rehber öğretmenlere, akabinde öğrenciler ve ebeveynlere eğitimler verildiğini belirtti. Yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Yamalı, talep halinde kurumlara eğitimler de verdiklerini kaydetti. Yeşilay'ın 37 ülkede görev almaya başladığını söyleyen Yamalı, BM'de de Yeşilay'ın uyuşturucu gündeminde bölge temsilcisi ve danışman görevi üstlendiğini hatırlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.