Hava Durumu

Çerkezköy sular atında

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yağan sağanak yağış sebebiyle dereler taştı. Derelerin taşması sonucu Başka Çerkezköy Kaymakamlığı olmak üzere bir çok kamu kurum ve kuruluş binaları sular altında kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2012 08:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2012 08:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çerkezköy sular atında

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yağan sağanak yağış sebebiyle dereler taştı. Derelerin taşması sonucu Başka Çerkezköy Kaymakamlığı olmak üzere bir çok kamu kurum ve kuruluş binaları sular altında kaldı. Çerkezköy Adliyesi, İlçe Mill Eğitim Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, gibi kuruluşların bulunduğu Kaymakamlık binasının 1. katı tamamen sular altında kaldı.
Gece saat 01.00 sularında adliye çalışanları kepçe yardımıyla kaymakamlı binasına girebildiler. Zemin katta bulunan Mahkeme Salonları, Avukatlar Odası, İcra Müdürlüğü tamamen sular altında kaldı. İlerleyen saatlerde suyun yükselmesi sebebiyle kepçe yardımıyla içerideki görevliler tekrar dışarıya çıkartıldı. Çok sayıda evrak ve icra dosyaları da sel suları altında kaldı. Kaymakamlık binasına giden elektrik ve doğalgaz kesildi.
Bu arada aynı bölgede bulunan Orman İşletme Şefliği, Çerkezköy Polisevi, 75. Yıl İlköğretim Okulu ve Trafik Tescil Şube Müdürlüğü de sular altında kaldı. Çerkezkzöy Belediyesi Ekipleri, su baskınlarına aralıksız müdahale ediyor. Kaymakamlık bahçesinde bulunan çok sayıda kamu aracı da sular altında kaldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri ise taşkın olan bölgelerde yolları trafiğe kapattı. Ambardere Mevkii'nde otomobilde mahsur kalan iki vatandaş ta Çerkezköy Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak emniyet ve asayiş çalışmalarını bizzat yönetti. Bu arada, Çerkezköy otogarı ve otogar arkasında bulunan Lunapark ta tamamen sular altında kaldı. Su baskınlarında ekipler zaman zaman çaresiz kaldılar.
 

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
Çerkezköy'de kriz masası oluşturuldu. İki gündür Trakya'yı etkisi altına alan sağanak yağış sonucu Tekirdağ’ın Çerkezköy' ilçesinde Kaymakam Ayhan Bayhan başkanlığında kriz masası oluşturuldu.
Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy Belediye binasında krizi yönetiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.