Hava Durumu

Cesedi yol kenarında bulunmuştu! İnfazın nedeni ortaya çıktı

İstanbul Beykoz'da yol kenarından cesedi bulunan Ali İsmet Vural isimli şahsın uyuşturucu cinayetine kurban gittiği belirlendi. Ensesine ateş edilerek öldürülen Vural'ın cebinden çıkan alışveriş fişi cinayeti aydınlattı. Polis cinayetle bağlantılı yedi şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2019 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2019 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cesedi yol kenarında bulunmuştu! İnfazın nedeni ortaya çıktı

Olay geçtiğimiz Perşembe günü Beykoz, Baklacı Mahallesi, Çeçenistan Caddesi'nde yol kenarında hareketsiz olarak yatan bir kişiyi gören temizlik işçisinin polise haber vermesiyle ortaya çıktı.

Öldürülen kişinin Ali İsmet Vural (32) olduğunu tespit eden Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, maktulün tabancayla ensesinden vurularak öldürüldüğünü belirlendi.

CEBİNDEN ÇIKAN FİŞ CİNAYETİ AYDINLATTI

Ceset üzerinde yapılan incelemede Vural'ın pantolon cebinde bir yakıt fişi bulan polis benzin alınan istasyona ulaştı. Plakası belirlenen aracın yakıt aldığı saatteki kameralar incelendi. Ali İsmet Vural'ın yanında 3 kişinin daha bulunduğunu belirleyen polis, aracın da kiralık olduğunu tespit etti.

Kiralama firmasına giden ekipler, otomobilin V.A adlı kişi adına alındığını belirledi. V.A. araç değişimi bahanesiyle kiralama firmasına çağırıldı. Polis V.A. ve yanındaki 2 kişiyi gözaltına aldı.

KAN İZİ ARAÇTA ÇIKTI

Polisin ifadesine başvurduğu V.A., Ali İsmet Vural'ı Ümraniye'de bir pansiyondan alarak Ü.Ü.'ye teslim ettiğini söyledi. Ekipler Ü.Ü.'yü gözaltına alırken, şüphelinin geçtiğimiz hafta kiraladığı otomobili incelemeye alındı. Yapılan araştırmada araçta kan bulgularına ulaşıldı. Araç kiralama şirketine giden ekipler, aracın GPS kaydını inceledi. Otomobilin, cesedin bulunduğu caddeden geçtiği ve bir süre bekleme yaptığını tespit edildi.

PLAN KURUP TETİKÇİ TUTTU

Ü.Ü.'nün cinayetle bağını belirleyen Beykoz Araştırma Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin ifadesine başvurdu. Ü.Ü.'nün sorgusunda, Ali İsmet Vural ile aralarında uyuşturucu satışından dolayı anlaşmazlık yaşandığını söylediği öne sürüldü. İddiaya göre, Ü.Ü. Vural'ı öldürmek için 2 bin Lira'ya tetikçi tuttu. Daha sonra Ü.Ü., tetikçi İ.D. ve iki adamıyla araca bindi. Ali İsmet Vural'ı da otomobile bindiren şüpheliler cinayeti işledikten sonra cesedi atarak kaçtı. Beykoz Asayiş Büro ekipleri, azmettirici olduğu öne sürülen Ü.Ü.'nün ifadesinin ardından tetikçi İ.D. ve araçtaki 3 şüpheliyi de yakaladı.

DOSYALARI KABARIK

Polisin gözaltına aldığı 7 şüphelinin emniyetteki ifadesi tamamlandı. Şüphelilerden O.D'nin uyuşturucudan 2 suç kaydı, V.A'nın uyuşturucu kullanma, taksirle yaralama, görev yaptırmamak için direnme, B.K'nın kasten yaralama, Ü.Ü'nün ise uyuşturucu kullanma, dolandırıcılık, görevi yaptırmamak için direnme, mala zarar verme ve uyuşturucu ticaretinden sabıka kaydı tespit edildi.

Firari olarak aranan F.H'nin uyuşturucu kullanma, İ.D'nin hırsızlık, uyuşturucu kullanma, gasp ve uyuşturucu ticaretinden kayıtları olduğu belirlendi.

Gözaltındaki şüpheliler işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.