Hava Durumu

Çevreci öğrencilere ödül

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun ‘Yılın Yeşil Beyni Uluslararası Proje Yarışması’nda liseler kategorisinde 2. olan Gemlik Hisar Anadolu Lisesi öğrencilerini ödüllendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çevreci öğrencilere ödül
Başkan Recep Altepe, Bursa’nın gururu olan öğrencilerle Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında bir araya geldi. Hisar Anadolu Lisesi Müdürü Recep Bozkurt ile Proje Sorumlusu ve Biyoloji Öğretmeni Serpil Korkmaz ve Gemlik Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Barutçuoğlu’nun da katıldığı ziyarette, öğrenciler çalışmalarını Altepe ile paylaştı. Yarışmada, ‘zeytin karasuyunun adsorbsiyon yöntemiyle arıtılıp, organik sıvı gübre olarak kullanılması ve bitki gelişimi üzerindeki etkilerinin araştırılması’ başlıklı projeleriyle 2. olan Gemlik Hisar Anadolu Lisesi öğrencileri Hatice Özgüneş ve Ömer Can Çolak, çevre konusundaki hassasiyetlerini de gözler önüne serdi.

Recep Altepe, “Çevreye önem veriyoruz. Ödülün çevre alanında olması daha da anlam kazanıyor. Kent ve çevre sağlığı ile gelecek nesillere sağlıklı hayat alanları bırakılması hedefiyle öncü adımlar atıyoruz. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin de kurucusu olan Bursa’da Büyükşehir Belediyesi olarak çevre için yatırım yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Çevre faaliyetlerini her zaman desteklediklerini ifade eden Recep Altepe, gençlere bisiklet hediye etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.