Hava Durumu

Çevreyi kirleten firmalara ceza yağdı

İnegöl Belediyesi’nin endüstriyel atıkların gelişi güzel bertarafını önlemek için 15 gün önce kurduğu ekip denetimlerine devam ederken, 21 iş yerine ceza kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çevreyi kirleten firmalara ceza yağdı
Zabıta Müdürlüğü bünyesinde 15 gün önce yeni bir birim oluşturuldu. Kimi zaman üniformalı, kimi sivil olarak sanayide endüstriyel atık denetimlerini sürdüren ekip, görüntüleriyle birlikte tespit ettiği 21 firmaya cezai müeyyide uyguladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Zabıta Amiri Fehmi Doğan ile basın toplantısı düzenleyerek, endüstriyel atıklarla ilgili kurulan birimin 15 günlük çalışmalarını açıkladı.

Alper Taban, İnegöl Belediyesi olarak hayata geçirdikleri projeler ile şehrin çehresini değiştirirken, vatandaşların da yaşadıkları şehirden mutlu olabilmelerini sağlamaya çalıştıklarını söyleyerek, “Sanayi ilçemize ekonomik manada artı değer katmasının yanı sıra, çevre sağlığı ve çevre temizliği noktasında olumsuzluklara da sebebiyet veriyor. Endüstriyel atıkları rastgele etrafa saçan firma ve kişilere ihtar ve telkinlerde bulunuyoruz. İlçemizde endüstriyel atıkların gelişi güzel bertarafını önlemek ve yaşanacak her türlü çevre probleminin önüne geçebilmek için 11 kişiden oluşan ekibimiz denetimlere başladı. Ekibimiz sivil veya üniformalı olarak her zaman sahada bulunuyor. İhlalleri tespit etmek suretiyle yasada öngörülen şekilde cezalar uyguluyor. 21 firmaya ceza kesildi” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.