Hava Durumu

Ceylin'in ölümünde yeni detaylar

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde parkta kaybolduktan 3 gün sonra komşularının evinde cesedi bulunan 10 yaşındaki Ceylin Atik'in ölümüyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Ceylin'in Adli Tıp Kurumu'ndaki ilk otopside, başının arka bölümünde travmatik bir bulgu sonrasında ekimoz, ayrıca sütür (kafadaki kemiklerin birleşme yerinden ayrılması) tespit edildi. Polisteki sorgusu süren şüpheli komşu kadın Ş.T.'nin, küçükken çocuğu olmayan halasına evlatlık verildiği, ayrıca iki çocuğunu doğumlarından sonra kaybettiği öğrenildi. Gözaltındaki eşi S.T.'nin de, olayı pazar günü eşinin kendisine anlattığını, polise gitmeyi teklif ettiğini bunu düşündükleri sırada da gözaltına alındıklarını ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2017 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2017 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ceylin'in ölümünde yeni detaylar

Ödemiş 50'nci Yıl Ortaokulu öğrencisi Ceylin Atik, 10 Haziran Cumartesi günü, arkadaşlarıyla oynamak için Cumhuriyet Mahallesi'nde evlerinin önündeki Kazım Karabekir Parkı'na gitti. Atik'in uzun süre ortalıklarda görünmemesi ve eve dönmemesi üzerine merak eden dedesi Mustafa Atik ve babaannesi Ülkü Atik, arkadaşlarına sorup gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen, torunlarını bulamadı. Bunun üzerine Atik'in yakınları Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek kayıp başvurusunda bulundu. Yakınları sosyal medyadan da Ceylin'in fotoğraflarını paylaşıp, bulunması için yardım istedi.

Minik Ceylin'i yaklaşık 7 yıldır görmeyen annesi cenazede gözyaşlarına boğuldu. Olayı aynı gün eve gelen polislerden öğrendiğini ifade eden Ayşe Yılmaz, "Kızımı benim kaçırdığımı düşünmüşler. Keşke ben kaçırsaydım da böyle olmasaydı. Kızımın psikolojisi bozulmasın diye yıllardır aramadım. Anneyim ben. Her gün ağlıyordum." dedi.

Ancak dede Mustafa Atik'in telefonuna, 'Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz' yazılı mesaj gelmesiyle, anne ve babası ayrı yaşadığı için dedesi ve babaannesi ile kalan Ceylin Atik'in kaçırıldığı anlaşıldı. Polis, istihbarat çalışmasıyla Ceylin'in en son parkın yanındaki Şengül Sokak'taki bir apartmanın dördüncü katındaki komşuları oto tamircisi 33 yaşındaki S.T. ve ev kadını 30 yaşındaki Ş.T. çiftinin evinde su içerken görüldüğünü belirledi.

Bunun üzerine, çiftin evinde dün yapılan aramada, talihsiz Ceylin'in cesedi, sandık içerisinde bulundu. Olayın duyulmasıyla yüzlerce vatandaş, katil zanlısı kadının evinin bulunduğu sokakta toplandı. Apartmandaki evlerin camlarını kırdı. Eve girmek istedi. Takviye polis ekiplerinin gönderilmesiyle, olaylar güçlükle yatıştırıldı. Apartmanın bulunduğu bölge geniş bir güvenlik şeridine alındı. Çıkabilecek olaylara karşı da ekiplerin bekleyişleri devam ediyor.

OLAYI PAZAR GÜNÜ ÖĞRENMİŞ

Ceylin'in ölümüyle ilgili olarak Ş.T., eşi S.T. ve bir yakınları gözaltına alındı. Çiftin 3 yaşındaki çocukları M.Y.T. ise bir yakınlarına teslim edildi. Polisteki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Ş.T., "Ceylin, oğlumu çok severdi. Parkta bizimle oynadı. Sonra bizim eve su içmek ve dinlenmek için geldi. Ceylin, evin içinde koştuğu sırada ayağı kayıp düştü. Başını yere çarptı. Öldüğünü anlayınca, korkup, cesedini odadaki sandığa kilitledim" dedi.

Olay sırasında evde olmadığını ileri süren S.T. ise bu durumu pazar günü eşinin kendisine anlattığını, polise gitmeyi teklif ettiğini bunu düşündükleri sırada da gözaltına alındıklarını ileri sürdü. Ancak çiftin verdikleri ifadelerde bazı çelişkiler bulunduğu, katil zanlısı kadının olayı gece eşine anlattığını söylediği ifade etti. Gözaltındaki üç kişinin sorgusunun sürdüğü açıklandı.

"O KİŞİYİ BULURSAM PARÇALAYACAĞIM"

Ceylin'in kaybolmasının ardından cinayet şüphelisi olduğu için gözaltına alınan Ş.T.'nin, bu süreçte küçük kızın büyükbabası ile babaannesine yakınlık gösterdiği, onları teselli etmeye çalıştığı da ortaya çıktı.

Babaanne Ülkü Atik'e sarılıp üzüntüsünü paylaşan Ş.T.'nin, Ceylin'in kaçırıldığına dair cep telefonu mesajının gelmesinden sonra da büyükbaba Mustafa Atik'e "Bu kişiyi bulursam parçalayacağım, lime lime edeceğim" dediği öğrenildi.

Gözaltında bulunan Ş.T. ve eşi S.T. Küçük kızın cansız bedeni çiftin apartmanındaki bodrumda, sandık içinde bulunmuştu.

KÜÇÜKKEN EVLATLIK VERİLMİŞ

Şüpheli Ş.T.'nin geçmişine dair de polis önemli detaylar buldu. Ş.T.'nin, küçükken çocuğu olmayan halasına evlatlık verildiği, onun yanında büyüdüğü tespit edildi. Ayrıca Ş.T.'nin daha önce dünyaya gelen iki kızından birini 1.5 yaşında yataktan düşme sonucu, diğerini de 6 aylıkken rahatsızlığından kaybettikleri belirlendi. Bu nedenle de Ş.T.'nin psikolojik tedavi gördüğü ve zaman zamanda sorunlar yaşadığı çevresindekilerce ifade edildi.

OTOPSİ YAPILDI

10 yaşında can veren Ceylin Atik'e Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. İlk belirlemelere göre Ceylin'in başının arka bölümünde travmatik bir bulgu sonrasında ekimoz tespit edildi. Ayrıca raporda, sütür (kafadaki kemiklerin birleşme yerinden ayrılması) bulundu. Cesedin üzerinde tecavüze dair herhangi bir bulguya ise rastlanmadı. Örnekler alındı ve iki gün havasız ortamda kaldığı için cenazede bozulmalar tespit edildi. Kafatasındaki bulguların düşme veya, darbe sonucu meydana gelmiş olabileceği belirtildi.

Ceylin'in cesedi, otopsiden sonra yakınlarına teslim edildi. İkindi vakti tören düzenleneceği açıklandı.

ZANLI KADIN BÜYÜKBABA VE BABAANNE İLE KONUŞMUŞ

Ceylin'in dedesi Mustafa Atik ve babaannesi Ülkü Atik, torunlarının kendilerine sormadan komşularının evine gitmediğini söyledi. Mustafa Atik, katil zanlısı komşuları Ş.T.'nin, Ceylin'in kaybolduğu sıralarda yanına geldiğini belirterek "Kadın geliyor yanıma, elleri ayakları titriyor, 'Mustafa Amca, Mustafa Amca' diyor. 'Bir ipucu bulursan bana haber et' diyor. 15 sefer çöp atmaya gidiyor. İpucu olup olmadığını soruyor. 'O kişiyi bulursan bana ver, lime lime doğrayacağım. Bunu yapan insan olamaz' dedi. 'Bu kadın olabilir' dediler ama ihtimal vermedik" dedi.

Ceylin'in dedesi cenazede gözyaşlarına boğuldu.

"BENİM ÇOCUĞUM BANA SORMADAN EVE ÇIKMAZ"

Torununun, Ş.T.'nin çocuğuyla oyun oynadığını ancak hiç evlerine gitmediğini anlatan Mustafa Atik, "Bana o kadının yakınından mesaj geldi. 'Kızınız elimizde. Polise gitmeyin, yoksa öldürürüz. Takiptesiniz' yazmış. Ben mesajı emniyetle paylaştım ama paylaştığım iyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum. Belki ihmalkarlık var. Çocuğumun cenazesi üç gün sonra çıkarıldı. Bunlar organize çalışmışlar. Bir iki kişinin yapacağı iş değil. Çocuğumun düşüp ölmesi mümkün değil. Ben olsam ambulans çağırırdım, yardım isterdim. Mesajda fidye istedikleri yazmıyordu. Ufak bir mesaj geldi. Belki panikleyip attılar. Bilemiyorum. Keşke 'şu kadar para istiyorum' deseydi. Torun sevgisi başkadır. O benim her şeyimdi. Çok akıllı, zekiydi. Sevilen, atak bir çocuktu. Hep bir adım önde olmak istiyordu. Yine bir adım önde oldu, Türkiye duydu ama böyle olmayacaktı" dedi.

Babaannesi Ülkü Atik de, "Karşı komşum benim çocuğumu takip etmiş. Öldürdüler. Cani kadın. Böyle bir şey olamaz. İdam isterim. Ben anne değilim. Babaanneyim ama anneyim. Herkes buna şahittir. Bu, bu kadının yanına kalmasın. Neden yaptılar bunu? Benim çocuğum ölmeyecekti. Neden öldürdüler. Caniler. İfadesine inanmıyorum. Benim çocuğum bana sormadan eve çıkmaz. Cani kadın, çocuğumu yatırmış, üç gün yemek yemiş yanında. Kahvaltı etmiş. Ceylin oyun oynamaya giderdi ama eve çıkmazdı. Kadın yanıma geldi, bana sarıldı. Çocuğumu yatırmış, benim yanıma geldi sarıldı. Böyle bir şey olabilir mi?" diye gözyaşı döktü.

"CİĞERİMİ KOPARDILAR ALDILAR"

Baba Murat Atik, çocuk istismarcıları için idam isteyerek, "Ciğerimi kopardılar aldılar. Daha hayata doymadı. Daha kızıma doyamadım. Kara topraklar mı doyacaktı kızıma. Böylelerini yaşatmasınlar. Çocuklara böyle yapanlara idam getirsinler" dedi.

KATİL ZANLISI, KAMERA KAYDINI SORMUŞ

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde parkta kaybolduktan sonra komşularının evinde cesedi bulunan 10 yaşındaki Ceylin Atik'in ölümüyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Oturdukları apartmanda güvenlik kamerası bulunan Nihal Çavdar, katil zanlısı kadın hakkında bilgiler verdi.

Ceylin'in kaybolmasından sonra katil zanlısı kadın Ş.T.'nin, bir kez Nihal Çavdar'ın yanına gidip, kameralarının kendi evlerinin olduğu bölgeyi çekip çekmediğini sorduğu ortaya çıktı. Nihal Çavdar, Ben kızımla parkta oynadıktan sonra eve doğru gidiyorduk. Pazar günü Ş.T. yolumu kesti ve bizim apartmanda takılı olan güvenlik kamerasının nerelere kadar çekim yaptığını sordu. Ş.T., evlerine daha önce hırsız girdiğini ve 10 bin TL paralarını aldığını bunun için sorduğunu, bana söyledi. Ben de Ceylin'in kaybolmasından haberim olmadığı için şüphelenmedim. Olay ortaya çıktıktan sonra bu diyaloğumuz aklıma geldi. Kamera kayıtlarına baktık ve Ceylin'in geçtiği görülüyordu. Biz de görüntüleri polise verdik" dedi.

EVİNE PANKART ASILDI

Bu arada ölen Ceylin Atik'in fotoğrafının bulunduğu afişte, büyükbabasının evine asıldı. Pankart üzerinde ayrıca, 'Senden başka herkesin olduğu, şehirdeyiz. Ceylin unutulmayacaksın' yazısı da bulundu.

Ceylin'in hayatını kaybettiği ev de polis incelemesinden sonra savcılık kararıyla mühürlendi.

TALİHSİZ CEYLİN'E YÜREK YAKAN VEDA... TABUTUNA GELİNLİK SERİLDİ

Cansız bedeni komşusunun evinde bulunan 10 yaşındaki Ceylin Atik, İzmir Ödemiş'te gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Ceylin'in tabutunun üstüne gelinlik serildi.


Ceylin'in babası Murat Atik cenazede kızının tabutuna sarıldı, gözyaşları döktü.

Minik Ceylin, İzmir Ödemiş'te bulunan Sanayi Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Ceylin'in cenazesi, önce evinin önüne getirildi. Atik ailesi ve mahalleliler, Ceylin için gözyaşı dökerken, dualar etti. Ceylin'in tabutunun üzerine gelinlik serildi, ailesi tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Minik Ceylin'in cenazesinde de gözyaşları sel oldu. Ceylin'i yıllardır görmeyen annesi de gözyaşları içerisinde kızının tabutuna sarıldı.

Cenazeye; Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ceylin'i en son 4 yaşında gördüğünü belirten annesi Ayşe Yılmaz, Ceylin'in babası Murat Atik, Ceylin'in ölmeden önce birlikte yaşadığı babaannesi Ülkü Atik ve dedesi Mustafa Atik ile Atik ailesinin yakınları katıldı. Yoğun katılımın olduğu cenaze töreninin ardından Ceylin'in cenazesi Ahrandı Mezarlığında defnedilmek üzere yola çıktı. Ceylin'in tabutuna yüzlerce kişi omuz verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.