Hava Durumu

Ceza yerine çikolata

Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Trafik Haftası Bursa'nın Mudanya ilçesinde çeşitli faaliyetlerle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2012 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2012 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ceza yerine çikolata
Mudanya'da İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği kutlamaların açılış töreni İskele Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı İlçe Emniyet Müdürlüğünden Komiser yardımcısı İbrahim Kendircioğlu yaptı.

Maksatlarının mümkün olduğunca çok sayıda yol kullanıcısını trafikteki riskler ve kurallar hakkında bilgilendirmek olduğunu ifade eden Kendircioğlu, kazaların eğitim ile azalacağının altını çizdi. Kendircioğlu, "Kazalar trafik cezalarıyla değil eğitimle önlenir. İmkânlar dahilinde ilçe merkezindeki trafiğin daha sağlıklı yürütülmesini sağlamak ve değerli halkımıza daha iyi bir hizmet verebilmek için 24 saat esasına göre motorize ekiplerimizle görev yapmaktayız. Bütün yurttaşlarımızın kurallara uyarak, sorun değil çözüme ortak olmalarını beklemekteyiz. Kazasız ve güzel günler diliyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan yılın örnek sürücüsü olarak seçilen Zekai Samast ile trafiğin düzenlenmesinde üstün gayret sarf eden Trafik Tescil Büro Amirliğinde görevli polis memuru Ahmet Karib ile Jandarma Trafik Timinden Başçavuş Cengiz Sungur, Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk tarafından plaketle taltif edildi. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerine de teşekkür edilen etkinlikte açılan trafik standı ilgi gördü. Sürücülere trafik kuralları ile kaza tutanaklarındaki yenilikler hakkında eğitim verildi.

Ekipler iskele meydanında sürücüleri tek tek durdurdu. "Kurdelemi takıyorum, kurallara uyuyorum" sloganını sürücülere hatırlatan ekipler, sürücülere çikolata ikram etti.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.