Hava Durumu

Cezaevi müdürünün davası karıştı

Haklarında 188 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan cezaevi müdürünün de aralarında bulunduğu 8 sanığın karar çıkması beklenen davası karıştı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2012 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2012 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cezaevi müdürünün davası karıştı
Bursa E Tipi Cezaevi'ndeki bir hükümlüye menfaat karşılığında ayrıcalık tanıdıkları iddiasıyla haklarında 188 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan cezaevi müdürünün de aralarında bulunduğu 8 sanığın karar çıkması beklenen davası karıştı. Savcılık, davayı bitirecek olan mahkemeye, müdür hakkında rüşvet iddialarıyla alakalı yeni bir soruşturma olduğu ihbarında bulundu. Bunun üzerine sanık avukatları da delilleri mahkemeye bu zamana kadar bildirmeyen görevlilerin cezalandırılması gerektiğini söyledi.

1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde "rüşvet almak ve vermek, görevi kötüye kullanmak, cezaevine haberleşme aracı sokmak, taşıt kanununa aykırılık" suçlarından toplam 188 yıla kadar hapisleri istenen tutuksuz sanıklar eski Bursa E Tipi Cezaevi Müdürü A.Ö., tekstil atölyesi başgardiyanı A.Ö., infaz koruma memuru K.Ö. ile başka bir suçtan cezaevi hükümlüsü olan İ.H.M. ile kardeşi M.M., infaz koruma baş memuru M.İ. ile infaz koruma memuru M.Y. tekrar hakim karşısına çıktı. Diğer tutuksuz sanıklardan hükümlü İ.H.M.'nin diğer kardeşi olan M.A.M. ise bu celseye katılmadı.


MAHKEME GELEN ŞOK İHBARLA SARSILDI


Bugün karar çıkması gereken davada, mahkeme, savcılıktan gönderilen ihbar mektubu ile sarsıldı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Soruşturma Bürosu, cezaevi müdürü A.Ö. hakkında, "3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na" aykırılık suçundan yeni bir soruşturma olduğunu ve bu kapsamda müdürün rüşvet alma suçu yönünden deliller elde edilebileceği ihbarında bulundu.

"SAVCILIK MÜVEKKİLİMİ SİNDİRMEK İÇİN BÖYLE BİR İHBARDA BULUNDU"


Bunun üzerine söz alan cezaevi müdürün avukatı Mehmet Can, "Bu dosyanın soruşturmasında yapılan usulsüzlüklerden dolayı Organize Suçlar Büro Amirliği görevlileri hakkında devam eden bir dava vardır. Bu davada şahit olarak dinlenen müvekkilimin vermiş olduğu beyanlar sebebiyle sırf onu sindirmek için Cumhuriyet Savcılığı tarafından böyle bir beyanda bulunulmuştur. Bu gelen yazının dikkate alınmamasını talep ediyoruz" dedi.

"DELİL SUNMAYAN GÖREVLİLER CEZALANDIRILSIN"


Diğer sanıklardan hükümlü İ.H.M. ve M.A.M.'ın avukatı Gürkan Altun ise, "Cumhuriyet Başsavcılığının ihbar yazısında, söz konusu yeni soruşturmanın bu dosya için rüşvet alma suçu yönünden delil oluşturma niteliği varsa, mevcut delillerin bu dosyaya bildirilmesi gerekirdi. Aksi durum delillerin saklanması anlamına gelmektedir. Biz de bunları ihbar ederek görevliler hakkında gerekli soruşturmanın açılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Mahkeme, savcılık tarafından yürütülen soruşturma dosyasının incelenmek üzere istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.