Hava Durumu

Cezaevinin çatısı çöktü! 81 mahkum yaralı

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Gümüşhacıköy Yarı Açık Cezaevi’nin çatısının fırtına nedeniyle uçarak düşmesi sonucu 81 mahkumun yaralandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cezaevinin çatısı çöktü! 81 mahkum yaralı
Edinilen bilgiye göre, saat 17.00 sıralarında etkili olan fırtına nedeniyle Gümüşhacıköy Yarı Açık Cezaevi’nin çatısı uçtu. Sayım sırasında meydana gelen olayda çatıdan kopan parçalardan dolayı 81 mahkum yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar Gümüşhacıköy, Merzifon ve Amasya’daki hastanelerine sevk edildi.



“YERLERDE YATAN İNSANLAR VARDI”

Konuyla ilgili açıklama yapan Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, “Yarı açık cezaevinin çatısının uçtuğu haberini aldık ve buraya geldik. Belediye ekiplerini buraya sevk ettik. Geldiğimizde çatının uçmuş olduğunu gördük. Parçalar da sallanıyordu. Yerlerde yatan insanlar vardı. Tek tesellimiz ölünün olmaması. İçeride o esnada sayım yapıldığını söylediler” dedi.

Gümüşhacıköy Yarı Açık Cezaevi’nin yakın zamanda açıldığı ve 800 mahkumun bulunduğu belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gümüşhacıköy ilçesine gelerek olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Çomaktekin, basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Çomaktekin, “Bugün 16.45’te Gümüşhacıköy Yarı Açık Cezaevi’nde üzüldüğümüz bir olay yaşandı. Alanda sayım yapıldığı esnada şiddetli rüzgardan dolayı çatı uçarak mahkumların üzerine düştü. Bunun sonucunda 81 mahkum yaralandı. Fakat çok şükür çak ağır yaralılarımız yok. Çoğunun ayakta tedavisi yapıldı. Çoğu taburcu edildi. 10 mahkumun durumu biraz ağır hayati tehlikeleri yok. Gerekli tedbirler alınmıştır. Yaralılarımız Gümüşhacıköy, Merzifon ve Amasya’daki hastanelere sevk edilmiştir” dedi. 

Cezaevinin yeni yapılmasıyla ilgili bir soru üzerine Vali Çomaktekin, “Bu konu incelenecek. Kusuru olanlarla ilgili gerekli hukuki işlemler de yapılacak” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.