Hava Durumu

Chikhura -Turnovo galibi Bursa'ya gelecek

Bursaspor'un UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'ndaki muhtemel rakipleri belli oldu. Yeşil Beyazlılar CAS'tan aksi bir karar çıkmazsa Gürcistan'ın FC Chikhura Sachkhere ile Makedonya'nın FK Turnovo takımlarının eşleşmesinden çıkacak ekiple karşılaşacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2014 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2014 08:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Chikhura -Turnovo galibi Bursa'ya gelecek

Bu sezon da UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele verecek olan Bursaspor'un muhtemel rakipleri belli oldu. 2. Ön Eleme Turu'ndan kupaya başlayacak olan Yeşil Beyazlılar, İsviçre'nin Nyon kentinde çekilen kura sonucunda 1. Ön Eleme Turu'nda karşı karşıya gelecek Gürcistan'ın FC Chikhura Sachkhere ile Makedonya'nın FK Turnovo takımlarının galibiyle eşleyecek.

İLK MAÇ 17 TEMMUZ'DA

İki takım, 3-10 Temmuz tarihleri arasında oynayacak. Yeşil Beyazlılar ise ilk karşılaşmasına 17 Temmuz'da Atatürk Stadyumu'nda çıkacak. Bu karşılaşmanın rövanşı ise 24 Temmuz'da deplasmanda oynanacak. Timsah, CAS'tan Sivasspor ve Eskişehirspor lehine bir karar çıkmaması durumunda organizasyonda kalmaya devam edecek.

Art arda 4. kez

Bursaspor 2. Ön Eleme Turu'nu geçmesi halinde üçüncü tur maçlarını 31 Temmuz-7 Ağustos, play-off'a kalması durumunda da 21-28 Ağustos'ta karşılaşmalara çıkacak. Son üç sezondur Avrupa Ligi'nde mücadele veren Timsah, 2011-2012 ile 2012-2013'te play-off'ta, geçen yıl da 3. ön eleme turunda havlu atarak gruplara kalamamıştı.

Avrupa maçları

Hem Gürcistan'ın FC Chikhura Sachkhere hem de Makedonya'nın FK Turnovo takımları Avrupa maçlarını yetersiz olması sebebiyle kendi statlarında oynayamıyor. Chikhura Tiflis'teki 27 bin 223 kişilik Mikheil Meskhi Stadı'nda, FK Turnovo da Üsküp'teki 33 bin 460 kişilik 2. Philip Stadı'nda Avrupa maçlarını oynuyor.

Fark büyük

Bursaspor ile muhtemel rakipleri arasındaki piyasa değerinde büyük bir uçurum var. Chikhura Sachkhere'nin 3.52 milyon, FK Turnova'nın da 3.67 milyon euroluk piyasa değeri bulunuyor. Bursaspor'un şu andaki kadrosunun piyasa değeni ise 48.95 milyon euro.

FC Chikhura Sachkhere

İlk kupası geçen sezon

Gürcistan'ın FC Chikhura Sachkhere takımı 1938 yılında kuruldu. 4 bin kişilik Sachkhere kasabasının takımı olan Chikhura lig maçlarını 2 bin kişilik Merkez Stadı'nda, Avrupa Ligi karşılaşmalarına da Tiflis'teki 27 bin 223 kişilik Mikheil Meskhi Stadı'nda oynuyor. Ligde şampiyonluğu bulunmayan Chikhura, Gürcistan Kupası'nda iki kez final oynarken Gürcistan Süper Kupası'nı Dinamo Tbilisi takımını 1-0 yenip müzesine ilk kez götürdü. Kupada yine aynı takımla finalde karşılaşan Chikhura Sachkhere sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Ligi 4. bitirdi

Gürcistan ekibi geçen sezon ligi 3.sırada tamamladı. Ardından ilk 6 takımın katıldığı Şampiyonluk Turu'nda başarı gösteremedi ve 4.basamakta yer aldı. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 1. Tur'da Vaduz'u 1-1 ve 0-0'lık sonuçlarla geçerken, 2. Ön Eleme Turu'nda İsviçre'nin Thun takımına 3-1 ve 2-0'lık sonuçlarla yenilerek elendi.

FK Horizont Turnovo

2. turda veda etti

Makedon takımı Turnovo, geçen sezon ligi ikinci sırada tamamlarken, kupaya 2. turda veda etti. FK Horizont Turnovo, geçen yıl UEFA Avrupa Ligi 1. Ön Eleme Turu'nda Litvanya'nın Suduva takımıyla her iki maçta da 2-2 berabere kalıp, penaltılarla tur atladı. Turnovo, 2. Ön Eleme Turu'nda ise Hırvat Hajduk Split ile evinde 1-1 berabere kalıp, deplasmanda 2-1 mağlup olarak elendi.

1950’de kuruldu

Makedonya'nın FK Turnovo ekibi 1950 yılında kuruldu. Yaklaşık 1000 kişilik Tırnovo köyünün takımı olan FK Turnovo, lig maçlarını 1500 kişilik Kukus Stadı'nda, Avrupa karşılaşmalarını da Üsküp'teki 33 bin 460 kişilik 2. Philip Stadı'nda oynuyor. Makedonya 1. Ligi'nde geçen sezon en başarılı dönemini geçiren ve 2.olan Turnovo'nun hem ülkede hem de Avrupa'da herhangi bir başarısı bulunmuyor.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.