Hava Durumu

CHP "ABD'nin kararını lanetliyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, ABD'nin iki Türk bakana yönelik yaptırım kararıyla ilgili "Yeni bir ilişki düzeyi kurmak gerekiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2018 00:16
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2018 00:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP "ABD'nin kararını lanetliyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, ABD'nin iki Türk bakana yönelik yaptırım kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, kararın kabul edilemez olduğunu belirterek, "ABD ile soğuk savaş dönemindeki ittifak ilişkisinin artık sona erdiğini görüp, yeni bir ilişki düzeyi kurmak gerekiyor" dedi.

"ABD'NİN KARARINI LANETLİYORUM"

ABD'nin zamanında Türkiye toprakları üzerinden çekiç güç aracılığıyla Irak'ta Türkiye'ye karşı bir oluşum yarattığını, şimdi de yine İncirlik'i kullanarak Suriye'de benzer bir yapı oluşturduğunu anlatan Yılmaz, "Bunlara karşı ne tepki verildi?" sorusunu ortaya attı. Kendi ülkesini "Tek adam" gibi, otoriter şekilde yöneten liderlerin, ülkedeki demokrasi eksikliği ve yargı bağımsızlığındaki sıkıntılar nedeniyle dışarıda "Çok zayıf duruma düştüklerini" anlatan Yılmaz, ABD'nin yaptırım kararını bir Türk vatandaşı ve Türk parlamenter olarak "Lanetlediğini" de söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.