Hava Durumu

CHP Bursa İl Başkanı: Hani buraya 600 yataklı bir hastane yapılacaktı?

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yaklaşık 50 yıl boyunca hastane binası olarak hizmet verdikten sonra yıkılan eski Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisindeki incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2020 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2020 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP Bursa İl Başkanı: Hani buraya 600 yataklı bir hastane yapılacaktı?

CHP İsmet Karaca, yaklaşık 50 yıl boyunca hastane binası olarak hizmet verdikten sonra yıkılan eski Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisindeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının Bursa'ya sağlık alanında da gerekli hizmeti veremediğinin altını çizerek, "Bursa'da 4 tane devlet hastanesi kapandı. Kapanan devlet hastanelerinin yatak sayısı 1.100'ün üzerinde. Yerine açılan tek hastane şehir hastanesi. Adı şehir hastanesi ama şehrin 20 km dışında. Bursa halkı zulüm çekiyor, sağlık hizmetlerine erişemiyor. Bu arazide de söz verildiği üzere derhal bir hastane açılmasını istiyoruz" dedi.

"KARŞIDA AK PARTİ'Lİ VEKİLİN ÖZEL HASTANESİ VAR DİYE Mİ BURAYA HASTANE YAPILMIYOR?"

CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları başkanları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte hastane arazisinde incelemelerde bulunan Karaca, Bursa Verem Hastanesi olarak inşa edildikten sonra uzun yıllar Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve son dönemde Yüksek İhtisas Hastanesi olarak Bursa halkına hizmet eden binanın yerine yenisi yapılmak üzere yıkıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

"AK Parti'nin kamu hastaneleri üzerindeki baskısı, kamu hastanelerini yok etme hastalığı burada en bariz şekilde kendini gösterdi. Şimdi akla gelen sorular var. Burası yıkılırken 600 yataklı devlet hastanesi yapılacak dendi. AK Parti'nin bir yalanı daha ortaya çıkmış oldu. Tekrar söylüyoruz. AK Parti iktidarında sağlık alanında verilen sözlerin tamamı yalan. Tam karşımızda AK Parti Bursa Milletvekilinin özel hastanesi var. Hiç kimsenin ticaretiyle ticari geliriyle işimiz yok. Allah daha çok versin fakat akla ilk şu soru geliyor: Acaba buraya hastane AK Parti Bursa Milletvekilinin özel hastanesine müşteri gitmesini azaltır kaygısıyla mı yapılmıyor?"

KARACA: "BURSA HALKINA, SAĞLIK HİZMETLERİNE ERİŞİMDE ZULÜM ÇEKTİRİLİYOR"

AK Parti'nin sağlık sektöründe hastalara hasta olarak değil, müşteri olarak baktığını ifade eden Karaca sözlerini şöyle sürdürdü:

"18 yıllık iktidar döneminde Bursa merkezine bir tane devlet hastanesi bile yapmadılar. Sadece yıkılan bu hastanenin yerine Şevket Yılmaz Hastanesi Kampusü içerisinde kalp-damar hastanesi yapıldı. Onun dışında 4 tane devlet hastanesi kapandı. Kapanan devlet hastanelerinin yatak sayısı 1.100'ün üzerinde. Yerine açılan tek hastane şehir hastanesi. Adı şehir hastanesi ama şehrin 20 kilometre dışında. Bursa halkı zulüm çekiyor, sağlık hizmetlerine erişemiyor. Orada 955 yatak garanti ettiler. Bugün Bursa'da covid-19 salgını inanılmaz boyutlara ulaştı. Pozitif çıkan hastalar dahi evlerine gönderiliyor. Burada vermiş oldukları sözü tutmuş olsalardı, burada 600 yataklı Yıldırım Devlet Hastanesi olsaydı en azından bu hastalığın kontrolü-tedavisi açısından çok önemli bir görev üstlenecekti."

İSMET KARACA: "BU ARAZİYLE İLGİLİ İLGİNÇ DUYUMLAR KULAĞIMIZA GELİYOR"

AK Parti'nin sağlık anlayışını eleştiren Karaca, kamuoyuna yıllarca "İstediğin hastaneye git, istediğin doktoru seç!" mesajı verildiğini hatırlatarak, "İşte istediğimiz hastaneye geldik. İstediğimiz hastanenin yerinde yeller esiyor. Buradaki tablo ortada. Yıldırım İlçe Başkanımızın da söylediği gibi inşallah buranın arsası için akıllarından başka şeyler geçirmiyorlardır. Çünkü kulağımıza burasıyla ilgili ilginç duyumlar geliyor rezidans, alışveriş merkezi yapılacağına dair. AK Parti bir beton hastalığına saplanmış durumdadır. AK Parti'nin iktidarı betondur, ranttır. Burayı ranta kurban ettirmeyeceğiz. Burayı bağışçısının isteği doğrultusunda sağlık tesisi yapmak zorundalar" şeklinde konuştu.

KARACA: "BİZİM İÇİN ROL ÇALIYOR DİYORLAR, BİZ YALANI ORTAYA KOYUYORUZ"

AK Partili siyasilerin, hemen her eleştirinin ardından, aslında hiçbir iş yapılmadığı halde "Biz oranın projesini çıkarttık, zaten ihale bile edildi. CHP rol çalıyor" tarzında tuhaf savunmalara giriştiğini hatırlatan Karaca sözlerini şöyle tamamladı:

"Rol çalmaya devam ediyoruz. Söylediğiniz yalanları bir bir ortaya çıkarıyoruz. 7 ay önce gittik. Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ihaleye çıktı dediniz. Bir tane çivi çakılmadı. Memleket Hastanesi açılacak dediniz açılmadı. Memleket Hastanesi'nin Şehir Hastanesi'ne taşınması söz konusu olamaz dediniz, taşındı. Ağzınızı dahi açmadınız. Zübeyde Hanım Doğumevi kapandı. Hiçbir şey yapmadınız. Burasıyla ilgili söyleyeceğiniz hiçbir şeye inanmıyoruz. Biz artık yalan değil icraat istiyoruz. Bu arsanın takipçisiyiz. Burayı ranta kurban etmenize izin vermeyeceğiz."

İLÇE BAŞKANI NİHAT YEŞİLTAŞ: "BU ARAZİYİ UNUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş da, Yıldırım'da yıkılan eski Tıp Fakültesi ve Yüksek İhtisas Hastanesi arsasının hafızalardan silinmeye çalışıldığını belirterek, "Burayı unutturmaya çalışıyorlar. Burayı farklı bir amaçla kullanma hayalleri var. O yüzden unutturacaklar diye düşünüyorlar ama biz unutturmayacağız. Her fırsatta burada olacağız ve burası hastane olana kadar dillendireceğiz, mücadele edeceğiz. Burayı bağışlayan vatandaşımız, burası bir hastane, sağlık kurumu olsun diye bağışladı ama ne hikmetse mevcut iktidar burada farklı hayaller peşinde. Biz burasının tekrar hastane olması için mücadele edeceğiz. Ve bunun sonuna kadar takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.