Hava Durumu

CHP Bursa Milletvekil Özkan'dan sokak hayvanları için soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan tarafından, Türkiye Büyük Millet Meclisine, "Sokak Hayvanları" hakkında soru önergesi verildi. Önergenin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması istendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2021 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2021 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP Bursa Milletvekil Özkan'dan sokak hayvanları için soru önergesi

Sokak hayvanlarının barınaklarda ve salgın döneminde yaşadığı sorunlara ilişkin soru önergesi veren CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, "Covid-19 salgını sürecinde ve dondurucu soğuklarda ki hayvanların sağlığı ve konforu için Bakanlığınızca ne tür tedbirler alınmıştır?" dedi.

"DENETİM EKSİKLİĞİ OLDUĞUNU GÖSTERMEKTEDİR"

Hayvanların barınaklarda soğuktan ve bakımsızlıktan öldüğünü belirten Yüksel, "Coronavirüs salgınının sadece insan hayatını değil, sokak hayvanlarının da hayatını olumsuz etkilediği bilinmektedir. Sosyal izolasyonun sağlanması amacıyla gündelik yaşamın olağan koşullarının değişmesi ve yiyecek, içecek servisi yapılan yerlerin tüketim kapasitesinin düşmesi nedeniyle başta hayvan barınakları olmak üzere artık yiyeceklerden beslenen sokak hayvanları açısından yiyecek bulma zorluğu ortaya çıkmıştır. Asıl amacı, sokakta yaşayan hayvanları bir çatı altında toplayarak daha iyi yaşam koşulları sağlamak ve bu hayvanları sahiplendirmek olan barınakların pek çoğu, bu sorumluluğu yerine getirmemektedirler. Pek çok barınakta hayvanlar açlıktan, soğuktan veya bakımsızlıktan ölmektedir. Hem devletten hem de binlerce gönüllü insandan maddi destek alan barınaklarda bu tip olayların sıklıkla yaşanıyor olması, denetim eksikliği olduğunu göstermektedir" ifadeleri kullandı.

4 SORU SORULDU

Salgının sokak hayvanlarına etkisini inceleyen önergede şu sorular soruldu:

1.Covid-19 salgını sürecinde ve dondurucu soğuklardaki hayvanların sağlığı ve konforu için Bakanlığınızca ne tür tedbirler alınmıştır?

2.Başta hayvan barınakları olmak üzere artık yiyeceklerden beslenen sokak hayvanlarına yemek temini için herhangi bir çalışmanız var mı? Varsa çalışmalarınız nelerdir?

3.Geçtiğimiz yıl yayınladığınız bir genelge ile, Bakanlığınız tarafından vali/kaymakamlıklar ve yerel yönetimler başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyon sağlanarak, bu süreçte yiyecek bulmakta zorlanabilecek sokak hayvanlarının aç kalmaması için gerekli tedbirlerin alınması ve ihtiyaç duyulan alanlar dezenfekte edilmesi istendi. Söz konusu genelgeye uyulup uyulmadığı konusunda nasıl bir kontrol mekanizmanız mevcuttur?

4.Hayvan Barınakları kimler tarafından ve ne sıklıkla denetlenmektedir?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.