Hava Durumu

CHP'de kritik gün! Muhalifler yarın toplanıyor...

CHP'de olağanüstü seçimli kurultay için yeterli imzayı toplayamayan parti içi muhalefet şimdi de tüzük değişikliği ve tüzük kongresi için harekete geçti. Yarın Ankara'da bir araya gelecek olan muhalifler, tüzük kurultayı için karar verecek. CHP'li Muharrem İnce'nin de katılacağı toplantıda yol haritası belirlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2018 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2018 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'de kritik gün! Muhalifler yarın toplanıyor...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni Merkez Yönetim Kurulu'na taşıdığı isimlerde toplantının gündem maddelerinden biri olacak. Örgütün başındaki halef ve selef iki genel başkan yardımcısı Tekin Bingöl ve Bülent Tezcan'ın görevden alınması ve yerine Oğuz Kaan Salıcı'nın gelmesi konusunda delegelerin nabzı ölçülecek. Salıcı'nın İstanbul delegasyonunda ağırlığı olduğu biliniyor.

İSTENEN DEĞİŞİKLİKLER

Toplantıda, tüzük kurultayının toplanması için tekrar imza sürecinin başlatılıp başlatılmayacağına karar verilecek. Bu girişim için zamanlama da tartışılacak. Toplantının sonunda bir manifesto açıklanması bekleniyor. Tüzük kurultayının toplamak için 249 delegenin imzası yeterli bulunuyor. Ancak tüzük maddelerinde değişiklik yapabilmek için salt çoğunluk olan 622 delegenin desteği gerekiyor.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre; Muhalifler tüzükte yapılacak değişiklikler ile, Genel başkanın milletvekili adaylığındaki kontenjan hakkının yüzde 5'in altına çekilmesi, ön seçim yapılması, CHP'li belediyelerin olduğu çevrelerde ise üye bazında ön seçim yapılması, seçimli kurultayın toplanması için gereken salt çoğunluk şartının 249'a çekilmesi, blok liste uygulamasına da son verilmesini istiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.