Hava Durumu

CHP'de kritik toplantı...

CHP'nin yeni belediye başkan adaylarını belirleyeceği Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesinde, aday listesine son şeklinin verileceği kritik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı başladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2019 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2019 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'de kritik toplantı...

Toplantıya sunulan aday listesinde İzmir adayı bölümü boş bırakıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK toplantısı sırasında İzmir adayını önerebileceği ya da bir sonraki PM toplantısına bırakacağı belirtildi.

Şu ana kadar beş grup halinde 628 belediye başkan adayını açıklayan CHP, bugün de "altıncı grup" adaylarını belirleyerek kamuoyuna ilan edecek. Bu çerçevede Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, açıklanacak adayların listesini 11.00'de toplanan MYK'sına sundu.

Milliyet'in edindiği bilgilere göre listede, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı bilgisi yer almadı. Kılıçdaroğlu'nun İzmir adayının ismini MYK toplantısı sırasında önerebileceği ya da bir sonraki Parti Meclisi toplantısına bırakacağı ifade ediliyor.

TOPLAM 78 ADAY

MYK'ya sunulan aday listesinde; Diyarbakır, Amasya, Bartın, Kastamonu ve Kars adaylarının yanı sıra 51 ilçe ve 22 belde olmak üzere toplamda 78 adayın yer aldığı öğrenildi. Listede, İstanbul ve Ankara'dan herhangi bir ilçenin yer almadığı ancak İzmir'in AK Parti'nin yönetimde olduğu bazı ilçelerinin adaylarının yer aldığı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.