Hava Durumu

CHP'de kurultay kararı

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, Ankara İl Yönetimi'nin olağanüstü kongre talebinin kabul edildiği bildirildi. Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingol, tüzük gereği 45 gün içinde mevcut delegelerle Ankara İl Kongresi'nin yapılacağını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2014 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2014 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'de kurultay kararı

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, toplantı devam ederken basın toplantısı düzenledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, TBMM Başkanı Cemil çiçek'in 4 eski bakan hakkında kurulan soruşturma komisyonu için CHP ve MHP'ye gönderdiği "yeni üye" yazısına ilişkin, "Sayın Cemil Çiçek'in temsil ettiği makamın sorumluluğunu taşıması gerekir. CHP 20 gün önce üyelerini bildirdi, iktidar partisi henüz bir tek isim dahi bildirmedi. 'Ne yapabilirim ki?' mazeretine bir meclis başkanı sığınabilir mi? Sen TBMM Başkanısın, iç tüzük ortada" dedi.

Haluk Koç, "Sayın Cemil Çiçek'in temsil ettiği makamın sorumluluğunu taşıması gerekir. CHP 20 gün önce üyelerini bildirdi, iktidar partisi henüz bir tek isim dahi bildirmedi. 'Ne yapabilirim ki?' mazeretine bir Meclis Başkanı sığınabilir mi? Sen TBMM başkanısın, iç tüzük ortada. İktidar partisi içtüzüğü ihlal edecek, 'ne yapabilirim ki?' tarzında davranan bir meclis başkanı bu fotoğrafı seyredecek. Bunu kabul etmek mümkün değil. Meclisin Başkanı olduğunu ve yetkilerini hatırlamak zorundadır Sayın Çiçek. Amaç AKP tarafından bu komisyonun kurulup bu rüşvet ve yolsuzluk olaylarının incelenmesini geciktirmek. Neden, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bunların tartışılmasını istemiyorlar, bu kadar açık. Sen de onların işlerini kolaylaştıracaksın öyle mi, görevini yapacaksın kardeşim."

Genelkurmay Başkanı ve ekibine de seslendiğini söyleyen Koç, "Sizin işiniz CHP'li milletvekillerine dava açmak mı? Bu gibi kirli ve tehlikeli senaryolarda rol alma heveslisi olacağınıza oturun, Balyoz kumpasında milletvekillerimizin takipçisi olduğu ve açıkladığı, sizin arkadaşlarınıza, sizin mensuplarınıza kurulan hukuk tezgahını bozmaya çalışın" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.