Hava Durumu

CHP'den çelişkili açıklamalar

CHP'de olağanüstü kurultay için imza toplama süresi 17.30 itibariyle sona erdi. İmza verme süresinin sona ermesinin ardından CHP kulislerinden çarpıcı açıklamalar gelmeye başladı. Ankara Temsilci Melik Yiğitel, muhaliflerin yeterli imzayı bulamadığını belirtirken, PM üyesi Gaye Usluer ise yeterli sayıdaki imzayı Perşembe günü genel merkeze sunacaklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2018 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2018 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'den çelişkili açıklamalar

CHP'de olağanüstü kurultay için imza toplama süresi 17.30 itibariyle sona erdi.

"MUHALİFLER KURULTAY İÇİN YETERLİ SAYIYI BULAMADI"

Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, "CHP'li muhalifler kurultay için yeterli sayıyı bulamadı. Aslında 400'ü hiç geçemediler. 500'ü geçtik gibi açıklamalar psikolojik argüman olarak kullanıp acaba sayıyı artırabilir miyiz diye hesap ettiler. Fakat o sayıyı bulamadılar." dedi.

Öte yandan CHP'ye yakın medya kaynaklarının CHP kulislerinden paylaştığı bilgiye göre 615 imzaya ulaşılabildi. Söz konusu imza sayısı, olağanüstü kurultayı toplamak için yeterli değil.

YETERLİ SAYIDA İMZAYI PERŞEMBE TESLİM EDECEĞİZ

CHP'de 24 Haziran seçimlerinin ardından başlayan olağanüstü kurultay tartışmasında, delegelerden imza toplama süreci mesai saatinin bitimiyle sona erdi.

Parti içi muhalefet, 15 günlük sürenin sona ermesinin ardından ilk açıklamayı yaptı. Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer, "Bugün saat 17.30'da imza verme işlemi sona ermiştir. Noter tasdikli yeterli sayıda imzayı birleştirerek perşembe günü genel merkezimize teslim edeceğiz. Değişim ve umut kurultayına destek veren tüm delegelerimize yürekten teşekkür ederiz" dedi. Toplanan imzaların en geç bir hafta içinde parti genel merkezine teslim edilmesi gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.