Hava Durumu

CHP'den flaş 'başkanlık' açıklaması!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP'nin 36. Olağan Kurultayı öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2018 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2018 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'den flaş 'başkanlık' açıklaması!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP'nin 36. Olağan Kurultayı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Bugün ve yarın gerçekleşecek kurultayda kazananın Kemal Kılıçdaroğlu olacağını belirtirken, Kılıçdaroğlu'nun 2019 yılındaki Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP'nin 36. Olağan Kurultayı öncesi CNN TÜRK canlı yayınında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. 2019 seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olup olmayacağı sorusuna kesin yanıt vermekten kaçınırken, 'partinin genel başkanı Cumhurbaşkanlığı için her zaman aday olabilir' sözleriyle Kılıçdaroğlu'nun adaylığının sinyallerini verdi. Altay, 2019 seçimlerinde 'demokrasi kazanacak' ifadelerini kullanırken, Kılıçdaroğlu'nun aday olduğu takdirde seçimleri kazanacağını vurguladı.

AK Parti ve MHP yerelde anlaşamadı

HDP'nin desteğini alacak mısınız sorusuna ise, 'Bizim siyasi partiler konusunda işbirliği ve mutabakat gibi bir durumumuz yok. Referandum sırasında oluşan HAYIR bloğu vardı. HDP, Saadet Partisi bu bloktaydı. Yine 2019'da tek adam rejimine karşı bu partilerin birlikte yol alabileceğini söylemek mümkün. Ancak şunu unutmamak lazım bir çok MHP'li referandumda HAYIR oyu verdiği gibi bir çok Kürt vatandaşı da EVET oyu vermiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.