Hava Durumu

CHP'den flaş Gürsel Erol kararı

CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Karar CHP Parti Meclisi'nde oy birliği ile alındı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2018 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2018 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'den flaş Gürsel Erol kararı

CHP Parti Meclisi toplantısı sona erdi. CHP'den Elazığ milletvekili seçilen Gürsel Erol, Parti Meclisi toplantısında alınan kararla, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçimlerinde yeniden cumhurbaşkanı seçilirken, CHP'nin 1 Kasım 2015'te yüzde 25.3 olan oy oranı yüzde 22.7'ye düşmüş, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'nin oy oranı ise partisini aşarak yüzde 30.67 olmuştu.

Seçim sonuçları bazı partilileri memnun etmezken, CHP'nin 41 yıl aradan sonra Elazığ'dan çıkardığı ilk milletvekili olan Erol seçimlerdeki başarısızlığın genel merkez yönetiminden kaynaklandığını belirterek, "Mevcut Genel Merkez yönetimini sıfat ve unvanları ne olursa olsun bu mağlubiyetin sorumlusu olarak görüyorum ve derhal istifaya davet ediyorum" demişti.

Erol, CHP önünde oturma eylemi başlatacağını da duyurmuş ancak bir gün sonra "partililerin karşı karşıya gelmemesi için" eylemi iptal ettiğini açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.