Hava Durumu

CHP'den Osman Uçar ihraç edildi

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Orhangazi İlçe Başkanı Osman Uçar partiden ihraç edildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2012 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2012 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'den Osman Uçar ihraç edildi
  
Gemlik Belediye Meclisi’ndeki seçimlerin sonucunu Gürhan Akdoğan’ın önceden bildiğini iddia eden ve bu iddiası bir gazetenin köşe yazarına konu olan Osman Uçar, parti genel merkezinin ihraç kararı ile şok oldu.

CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan ile yaşadığı polemik sonrasında il disiplin kurulu tarafından parti üyeliğinden ihraç edilen ve ihraç kararı parti genel merkezine gönderilen Osman Uçar hakkındaki karar belli oldu. İl disiplin kurulunun kararını onaylayan CHP MYK’sı, Osman Uçar’ın partiden ihracının da önünü açmış oldu.


Genel merkezin aldığı bu karar ise bir süre önce CHP Orhangazi ilçe teşkilatına gönderildi. Teşkilat olağanüstü toplanarak Osman Uçar’ın yerine ilçe başkanlığı seçimi yaptı. Parti lokalinde yapılan toplantı sonrasında Osman Uçar’ın ihraç edilmesinden dolayı boşalan ilçe başkanlığı koltuğuna Asım Akın getirildi.


OSMAN UÇAR DAVA AÇMAYACAK

Öte yandan partiden ihraç edilen Osman Uçar’ın bu karara itiraz için İdare Mahkemesi’ne dava açma hakkı bulunuyor. Ancak Osman Uçar partiyi dava etmek gibi bir şey düşünmediğini belirterek, ‘Şimdilik bekleyeceğiz. İl başkanı beni parti üyeliğinden atabilir, ama yakamdaki rozeti asla çıkaramaz. Oyuma ve CHP’liliğime ise asla ipotek koyamaz’ dedi. Osman Uçar’ın 17 Haziran tarihinde yapılacak olan il başkanlığı seçimlerine kadar bekleyeceği ve il kongresinde çıkacak sonuca göre yeni bir yol haritası belirleyeceği belirtildi. İlçe yönetiminin kararı ile ilçe başkanlığına seçilen Asım Akın ise Osman Uçar’dan görevi devraldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.