Hava Durumu

CHP'den seçim pusulası eleştirisi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ittifak teklifindeki oy pusulasına ilişkin, "Seçim pusulasında parsel bazında seçim düzenlemesi var, nereye basarsan bas, ittifakın neresine basılırsa basılsın oy dağıtılır diyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2018 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2018 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'den seçim pusulası eleştirisi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, AK Parti ve MHP'nin imzasıyla hazırlanan ittifak teklifine gündeme getirerek söz konusu oy pusulasını gösterdi. Özgür Özel şöyle konuştu. Sistemin iki partili olmasının istendiğini iddia eden Özgür Özel şöyle devam etti: "CHP şunu söylüyor, ahlaksız teklif çok net, Bahçeli ve etrafında koltuğa muhtaç olanların kabul etmediği şu var, ittifakı siz kurun, iki partili sisteme götürmek istiyorlar ülkeyi, MHP'yi koluna almış bir yandan da CHP'ye göz kırpıyor, sen de diğer küçükleri yut diyor biz de yok böyle bir şey bizim seçmen yutma gibi bir derdimiz yok. Sıfır baraj bunun yolu.Her siyasi partinin lideri Mecliste temsil edilecek kötü bir şey mi bu. Seçim pusulasında parsel bazında seçim düzenlemesi var, nereye basarsan bas, ittifakın neresine basılırsa basılsın oy dağıtılır diyor" dedi."

İTTİFAKI MİLLETLE YAPACAĞIZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, seçim ittifaklarına ilişkin, "Onların gönlünden, 'Bizim ittifakımızla, onların ittifakı yarışsın' diye geçiyor ama onlar ittifakı AKP-MHP diye yaptı, biz halkla, milletle yapmayı düşünüyoruz." dedi. CHP'nin kendine ait bir yol haritası olduğunun altını çizen Özel, "AKP ve MHP'nin kendine çizdiği çerçeve ve 'Bu çerçevede buyrun siz de hepiniz birden bir tarafa doluşun ona göre bir seçim yapalım' önermesi onların hayali. Kendine ait bir yol haritası olmayan, başkasının planının parçası olur. Bizim kendimize ait bir yol haritamız var ve AKP ve MHP'nin hayal ettiğinden farklı." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.