Hava Durumu

CHP'den şok istifa!

2014 yılında CHP'nin MHP'den transfer ettiği Mansur Yavaş, yeni partisinde 2 yılı doldurmadan istifa etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'den şok istifa!
CHP'den 2014 yerel seçimlerinde  Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan  Mansur Yavaş, CHP'den istifa etti. Yavaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, belediye başkanlığı adaylığı sonrasında siyasete ara verdiğini, yeni bir durum olmadığını açıkladı.

İSTİFA DİLEKÇESİNİ VERDİ

Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimini az bir oyla kaybeden Yavaş, istifa dilekçesini hem CHP Genel Merkezi'ne, hem de parti üyeliğinin resmen düşürülmesi için  Yargıtay'a gönderdi.

YAVAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA

Yavaş, CHP'den istifasıyla ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Yavaş, "Bugün basında CHP den istifa ettiğim yolunda haberler çıkmıştır. Ve bu istifa MHP kongresi ilişkilendirilmektedir. Adaylık süreci bittikten sonra karşılıklı nezaket içerisinde siyasete ara vermiştim. Bu yeni bir durum değildir." dedi.



GÖKÇEK'E RAKİP OLMUŞTU

Ankara'nın Beypazarı ilçesi belediye başkanlığı sonrasında 2009 seçimlerinde MHP'nin  Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş beklenin üzerinde bir oy almıştı. 2014 yerel seçimlerinde de CHP'den  Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Yavaş, seçimi çok aç bir oyla kaybetmişti. Yavaş, 2015 yılı milletvekili seçiminde ise CHP'den genel milletvekili adaylığı teklifini kabul etmemişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.