Hava Durumu

CHP Kongresi'nde süt eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mustafakemalpaşa İlçe Kongresi'ne katılan milletvekilleri, 'okul sütü' projesindeki zehirlenme olaylarını eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2012 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2012 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP Kongresi'nde süt eleştirisi
Mustafakemalpaşa kongresi, belediye düğün salonunda gerçekleştirildi. Saat 11.00'de başlaması planlanan kongre, yaklaşık 2 saat gecikmeli başladı. Kongreye, CHP Milletvekilleri Turhan Tayan, Sena Kaleli, İlhan Demiröz ve Kemal Ekinci'nin yanı sıra il ve ilçelerden çok sayıda partili katıldı. 3 adayın yarıştığı kongrede söz alan CHP milletvekillerinin gündeminde, okul sütü projesi çerçevesinde dağıtılan sütlerden zehirlenen öğrenciler vardı. Milletvekili Turhan Tayan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen 'Okul Sütü Akıl Küpü" Programı çerçevesinde dağıtılan sütten zehirlenen öğrenciler ile ilgili olarak "Bu proje kağıt üzerinde onayladığımız doğru bir projedir ancak, Hükümet bu projeyi becerememiştir. Bu tam bir fiyaskodur ve çocuklarımıza ihanettir" dedi.

Bursa Milletvekili Sena Kaleli ise zehirlenmelerin bir skandal olduğunu belirterek, "Bu çocuklar yanlış tarım politikaları sebebiyle pahalılaşan fiyatlardan dolayı uzun süredir süt içemiyordu. Bu nedenle bu sütler çocukları etkiledi. Ya dağıtılan bu sütler bozuk, ya da yurtdışından bozuk süt tozları getirildi. Her ne olmuşsa bu bir skandaldır. Çıraklık kalfalık ve ustalık döneminden bahseden hükümet süt dağıtımında çırak olduğu için bu zehirlenmeleri hoş görmek lazım" diye konuştu.

Kongrede 316 delegeden 264'ü oy kullandı. Seçimlerde bir oy iptal edildi. Mevcut Başkan Gürkan Esen 123 oy alarak güven tazeledi. Vahit Girgin 121 oy alarak 2 farkla seçimi kaybetti. Diğer aday Tandoğan Kuru 20 oyda kaldı.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.