Hava Durumu

CHP köy öğrencilerine Mudanya'yı tanıttı

Mudanya CHP ilçe yönetimi oluşturduğu projeler kapsamında köy okullarındaki çocukları Mudanya’nın tarihi mekânlarını gezdirerek tanımalarına katkıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2014 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2014 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP köy öğrencilerine Mudanya'yı tanıttı
Mudanya CHP ilçe örgütü 4. proje kapsamında uygulamalı eğitim projesini gerçekleştirerek, Akköy Mahallesi öğrencilerini konuk etti. Akköy mahallesi öğrencilerini ilk olarak Mütareke Evi gezdirilerek ev hakkında ve Mütareke ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Gezi, Tahir Paşa Konağı ile devam ederken minik öğrenciler öğle yemeğinde Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın konuğu oldu. Daha sonra Başkan Türkyılmaz’ı makamında ziyaret eden öğrenciler başkanla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Proje Koordinatörü Mudanya Sorumlusu Fatma Çakır, projenin amacı Mudanya Mütarekesini ve müzesini tanıtıp sevdirmek olduğunu söyledi. Çakır, “Mudanya’da yaşadığı halde Mütarekeyi bilmeyen köy öğrencilerine ilçemizde bulunan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasındaki mihenk taşlarından biri olan Mudanya Mütarekesini ve müzesini tanıtıp bilgilendirmek olup bu gezilerin hafta sonları diğer köy okullarındaki öğrencileri de kapsayacaktır” dedi.

Program bitiminde minik öğrenciler, servislerle köylerine götürülerek ailelerine teslim edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.