Hava Durumu

CHP'li eski vekili cinle korkutup dolandırdılar

Eski CHP'li vekili öyle bir yöntemle dolandırdılar ki.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2013 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2013 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'li eski vekili cinle korkutup dolandırdılar

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde, aralarında bir belde belediye başkanının oğlunun da bulunduğu 12 kişi, eski bir milletvekiliyle çok sayıda işadamını ’cin carpar’ diye korkutarak 8 milyon lira dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

CHP’li eski bir milletvekilinin, ’dolandırıldığı’ yönünde şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcılığı, araştırma başlattı. Olayla ilgili çalışmalarını tamamlayan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat timlerinin de destek verdiği operasyon düzenledi. İskenderun İlçesi merkezi ile Karaağaç ve Nardüzü beldelerindeki adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, bir belde belediye başkanının oğlunun da aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Operasyon düzenlenen evlerde yapılan aramalarda, sahte tarihi eser parçaları, tarihi eser aramakta kullanılan malzemeler ile silah ve dolandırıcılıkta kullanılan belgeler ele geçirildi.

ESKİ VEKİLDEN 1.5 MİLYON DOLAR ÇARPMIŞLAR

CHP’li eski milletvekilini 1 milyon 500 bin dolar dolandırdığı öne sürülen şebeke üyelerinin, kentteki çok sayıda işadamı ile vatandaşı da dolandırdıkları saptandı. Şebeke üyelerinin kurban seçtikleri insanları dini duygularla kandırıp, cinlerle tehdit ettikleri, aynı yolla, çocuklarına ve ailelerine zarar verme tehdidiyle para aldıkları öne sürüldü. Yaklaşık 3 yıldır şebekenin İskenderun ve çevresinde insanları cinle tehdit edip, bugüne kadar vatandaşları 8 milyon lira dolandırdıkları iddia edildi.

CİNLE ÇARPMA YÖNTEMİ

Şebekenin dolandırma yöntemi de şöyle açıklandı: Şebeke üyeleri dolandıracakları vatandaşları masumane bir gerekçeyle bir eve getiriyor. Burada, yine şebekeden bir kişiyi Suriye’den gelen ’Şeyh’ olarak tanıtarak, cinler aracılığıyla tarihi eser, altın gibi gömüleri ortaya çıkarttığına inandırıyor. Geldikleri evde, göstermelik altın veya tarihi eser bulma senaryosu oynanıyor. Aynı şebekenin elemanları, cin gelmiş gibi davranarak, transa giriyor. Bu oyunla psikolojik olarak kurban etkileniyor. Bu arada, kurbana sözde cinin bazı istekleri iletiliyor ve kurbandan küçük miktarlarla parça parça dolar veya lira şeklinde para isteniyor. Vermemesi halinde ise eve gelen cin tarafından, kurban seçilen kişi veya ailesine zarar verileceği, çarpacağı korkusu veriliyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.