Hava Durumu

CHP'li İrgil'den Bursa'ya iki üniversite teklifi

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, İnegöl ve Gemlik'te iki yeni üniversite kurulması için kanun teklifi verdi. Kentin en büyük ilçelerinden olan İnegöl ve Gemlik'in şehir özelikleri taşıdığını belirten İrgil, kurulacak üniversitelerle Bursa'nın sosyal ve ekonomik dinamizminin olumlu yönde artacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2017 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2017 23:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'li İrgil'den Bursa'ya iki üniversite teklifi

Bu konunun partiler üstü olup, tüm Bursa milletvekillerinin de desteği olacağından şüphesinin olmadığını ifade eden Dr. İrgil, Bursa kentinde yeni üniversiteler kurulması yönünde daha önce verilmiş kanun teklifleri olduğunu hatırlatarak, "TBMM Eğitim komisyonu üyesi olarak konuyu tekrar gündeme getirebilmek ve üniversite kuruluşlarını hızlandırmak niyetiyle günümüz koşullarına uygun bölümleri de ekleyerek bu kanun tekliflerini verdim. Gemlik, İnegöl, İznik, Orhangazi ve Yenişehir'i kapsayan bölümlerle bu yerleşimlerin sosyoekonomik gelişimini tamamlayabilmesi için tekliflere kulak verilmesi gerekir" dedi.

Nüfus olarak Türkiye'nin dördüncü büyük şehri konumunda olan Bursa'nın sanayi, tarım, turizm ve kültür şehri olduğunun da unutulmaması gerektiğini belirten İrgil, "Sahip olduğu zenginliklerin bilimsel çalışmalarla desteklenmesi gereken Bursa'da sadece iki üniversitenin olması yeterli değildir" dedi.

"Refaha katkı sağlayacak"

Dr. İrgil, İnegöl Üniversitesi'nin kuruluşu için verdiği teklifin gerekçesinde bölgede öne çıkan mobilya, tekstil, işletme ve bilişim alanlarındaki istihdam imkanının bilimsel çalışmalarla birleşerek ilçenin katma değerini artıracağını kaydetti. Gemlik Üniversitesi'nin kuruluş teklifinin gerekçesinde ise zeytincilik, bilişim, sanayi ve özellikle de denizcilik alanında bölgeye önemli katkılar sağlanabileceği vurgulandı.

İnegöl Üniversitesi

İnegöl Üniversitesi adıyla kurulması teklif edilen yeni üniversite bünyesindeki bölümler şöyle:

"Bilgisayar ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Fakültesi, Makine Mühendisliği Fakültesi ile Uludağ Üniversitesi'nden devredilecek olan İşletme Fakültesi ve İnegöl Meslek Yüksekokulu."

Gemlik Üniversitesi

Gemlik Üniversitesi adıyla kurulması teklif edilen yeni üniversite bünyesindeki bölümler şöyle:

"Bilgisayar ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği Fakültesi, Orhangazi Zeytincilik ve Tarım Teknolojileri Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Uludağ Üniversitesi'nden devredilecek olan Hukuk Fakültesi, Yenişehir Havacılık Yüksekokulu, İznik Uluslararası Ticaret Yüksekokulu, Uludağ Üniversitesi'nden devredilecek olan Yabancı Diller Yüksekokulu ve İznik Meslek Yüksekokulu."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.