Hava Durumu

CHP'li Yılmaz'dan AS TV ekranlarında flaş sözler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Sönmez Medya'yı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'li Yılmaz'dan AS TV ekranlarında flaş sözler
Fatmagül EREL'in haberi

Öztürk Yılmaz, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve CHP İl Başkanı Şadi Özdemir'i, Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün, Bursa Hakimiyet ve AS TV Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna, Bursa Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürleri Kemal Göz ve Ali Kemal Aksakal ile AS TV Haber Müdürü Erdal Çatalkaya karşıladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı, AS TV ekranlarında yayınlanan Merve Denk'in hazırlayıp sunduğu Satırbaşı Programı'na katıldı.



“DİNİ KULLANAN ALÇAKLAR”

Gaziantep saldırısına yönelik açıklamalarda bulunan Yılmaz, IŞİD üzerine değerlendirmelerde bulunarak “Kınamak yetmiyor. Terör olayları Türkiye'yi esir alıyor. Türkiye'yi sivil bir iç savaşa itmek istiyorlar. Türkiye'nin bulunduğu coğrafya buna müsait. Gaziantep saldırısı dışarıdaki gelişmelerden ayrı okunamaz. Bazen uluslararası sorunlara müdahale etmek gerekebilir. Suriye'de hem IŞİD hem PYD'ye dönük farklı yapılanmalar var. Türkiye ne zaman oraya dokunsa onlar ülkedeki mekanizmalarını devreye sokuyorlar. Dini kullanan alçaklar var. Bu alçaklar bölgeyi, Ortadoğu'yu kana bulamak istiyor. Dini kullanarak iktidar olmak istiyorlar. Türkiye'de de 70 ilden IŞİD'e katılımlar olmuş. Bu toplum kendi dini anlayışını bozmamalı. Türkiye'de radikal dinci terör aldı başını gidiyor. Onlar adlarına 'İslam Devleti' diyorlar ama 'Terör Devleti' olmak istiyorlar. Bizim laik seküler sistemi korumamız, güçlendirmemiz lazım” dedi.



“BİR MÜCADELE YOK”

Türkiye'nin Suriye politikasını doğru bulmadığını ifade eden Yılmaz, “Hükümet bu radikalci, cihatçı örgütlere karşı kesin bir tutum izlemeli. Türkiye'de ben buna yönelik mücadele olduğuna inanmıyorum. Olsa bu durumda olmayız. Bu insanlar katildir. Göz yumarsanız geleceğiniz, iç savaştır. Benim iki yıla yakın zamanım bombaların altında geçti. O dönem benim için bir testti. Bu adamları kontrol edemezseniz; Irak oluruz, Suriye oluruz. Dini kullanan insanları, cemaatleri devletten uzaklaştırmak gerekiyor. Türkiye Suriye'de rejim değişikliği yapmak istedi. Türkiye bırakın Şam'a hakim olmayı, 8 kilometrelik bir yere bile hükmedemiyor. Diplomatik olarak dışlandık, askeri olarak dışlandık.. Düzeltmemiz lazım. Biz Suriye'nin bölünmesi için değil toprak bütünlüğünü sağlanması için çalışacağız. Muhalif dedikleri kişiler El Nusra, El Kaide, Ahrar El Şam bunlar hepsi yönetmeye kalksa Suriye'de en az 10 milyon insan bunlardan korkup kaçar. Bizim bir gerçeği görmemiz lazım. Amerika onun için ESAD için geri adım attı. Şimdi Türkiye'de bir U dönüşü yapılıyor ” şeklinde konuştu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.