Hava Durumu

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Demokrasi destanı yazdık

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonuçlarına ilişkin ''Hep birlikte bir demokrasi destanı yazdık. Artık hiçbir güç mazbatayı vermemezlik edemez. Artık bu saatten sonra kapalı kapılar ardında hiç kimse millet iradesine darbe yapamaz. Herkesi kucaklayacağız. Hiç kimseye kin, öfke beslemeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2019 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2019 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Demokrasi destanı yazdık

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Teşekkür ederim. Türkiye demokrasiye inananlarla gurur duyuyor ve bütün dünya Türkiye ile gurur duyuyor. Bütün dünya Türkiye ile ve son seçimler dolayısıyla da gurur duyuyor. Demokrasiyi sonuna kadar savunanlar sizlerle herkes gurur duyuyor.

''DEMOKRASİ KONUSUNDA BİR ARAYA GELDİK DESTAN YAZDIK''

Kapalı kapılar arkasında demokrasiye darbe yapıldı Allah'ın izniyle 800 bin oy farkıyla biz bunu çözdük. Hep birlikte bir demokrasi destanı yazdık. Millet İttifakı'nda yer almamakla birlikte bize destek veren AK Parti'li, ülkücü, MHP'li, HDP'li, Saadet'li kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Tarihin en önemli süreçlerinden birisini yaşadık. Demokrasi konusunda bir araya geldik destan yazdık.

''ARTIK HİÇBİR GÜÇ MAZBATAYI VERMEMEZLİK EDEMEZ''

Artık hiçbir güç mazbatayı vermemezlik edemez. Artık bu saatten sonra kapalı kapılar ardında hiç kimse millet iradesine darbe yapamaz. Artık saraylarda oturup egemen olarak herkesi etkileyeceğini düşünenler halkın iradesine artık saygı duymak zorundalar. Bu saatten sonra Türkiye süratle gerçek gündemine dönmelidir. İşsiz sayımız 8,5 milyona yaklaştı. Bizim gücümüz demokrasilerdeki en büyük güçtür. 82 milyon demokrasi sınavını verdik. Şimdi demokrasiyi yüceltme zamanı. Birlikte Türkiye'ye sorunlarımıza sahip çıkacağız. Hiç kimsenin üzülmesini istemem. Kazanan demokrasidir, Türkiye'dir, Mustafa Kemal'in ve onun arkadaşlarıdır demokrasiyi getirmek isteyenler. Ekrem başkana hakkı ikinci kez teslim edilecek. İki kez arka arkaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmek de her kula nasip olmaz. Herkesi kucaklayacağız. Hiç kimseye kin, öfke beslemeyeceğiz. CHP bundan sonra artık 82 milyonun partisidir. Bizler bir arada huzur içinde yaşamak istiyoruz. Yolumuz uzun ama güzel. Kararlıyız inançlıyız herkesi kucaklıyoruz. Herkese selamlarımızı saygılarımızı gönderiyoruz.''

''HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLDU''

Kılıçdaroğlu, resmi olmayan ilk sonuçlara ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada da "Her şey çok güzel olacak demiştik ve her şey çok güzel oldu" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.