Hava Durumu

CHP, YSK'nın yeniden seçim kararına itiraz edecek

CHP'nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, YSK'nın İstanbul kararı sonrası açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2019 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2019 21:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP, YSK'nın yeniden seçim kararına itiraz edecek

CHP'nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul kararı sonrası Habertürk TV'de açıklamalarda bulundu.

"SEÇİM İPTALİ BAŞVURUSU YAPACAĞIZ"

Yakupoğlu, "CHP'nin yarın YSK'ya İstanbul'daki 39 ilçenin sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlükten dolayı tam kanunsuzluk teşkil edildiği sebebiyle itirazda bulunacağız. Şimdi maddi gerçek ortaya çıktı. Şu anda konuşulan sandık kurulların teşkiliyle ilgili gerekçe ise cin şişeden çıktı. İlçe belediye başkanı, ilçe belediye meclis üyesi, muhtarlıklarda seçimleri yapan sandık kuruluyla ilgili seçim iptali başvurusu yapacağız." dedi.

"MADDİ HATALAR HER SEÇİMDE OLUR"

Yakupoğlu, "Seçim hukukunda varsayım yoktur. 298 sayılı kanunun 130. maddesine göre elle tutulur, gözle görülür durumlar, hal ve haller vardır. Maddi hatalar, kaydırma hataları her seçimde olur. Kimi seçim türlerinde CHP aleyhine olmuştur, kimilerinde olmamıştır. Bu pusuladaki yerinizle ilgilidir. Sizin yanınızda daha düşük oy alan parti varsa sizin oyunuz o karışıklık içerisinde o partiye yazılabilir. Yanınızda daha kuvvetli parti varsa yazılmaz. Geçmişe dönük seçim türlerine bakalım, AK Parti'nin lehine, CHP'nin lehine olanları hesaplayalım, ortalamalarını alalım vesaire. Geçersiz oyların tamamı sayıldı, yetmedi 6 ilçede bütün oylar sayıldı. Bir önceki seçimlerde Ankara için bizim geçersiz oyların sayılması talebi kabul edilmedi. Orda da kaydırmalar vardı, geçersiz oy pusulaları vardı. Bu sadece bu seçimde yaşanmış bir ilk değil, seçimin ruhunda var bu." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.