Hava Durumu

Chrome'a antivirüs desteği geldi

Chrome antivirüs özelliğine kavuştu. Yeni gelen özellik ile birlikte kullanıcıların temel virüslere karşı kendilerini koruması sağlanmak isteniyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Chrome'a antivirüs desteği geldi

Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı olan Chrome, virüsler konusunda şimdiye kadar kullanıcılara bir önlem sunmuyordu. Tarayıcı sadece çok bilinen zararlı sitelerin engellemesini yapıyordu. Özellikle Windows kullanıcılarının baş belası olan virüsler, çok kişi için büyük sorun teşkil ediyor. En basit virüslerin bile birçoğu internet tarayıcısının varsayılan arama motorunu ve açılış sayfasını değiştiriyor.

Amerika merkezli internet devi de bu sorunla baş edebilmek için bir önlem almış durumda. Firma Windows kullanıcıları için sunduğu Chrome sürümünde artık antivirüs özelliğini de sunuyor. Varsayılan olarak gelen bu özellik sayesinde temel bazı virüslere karşı bilgisayarınız korunmuş oluyor. Temel virüslerin yanı sıra bir eklentinin veya yazılımın sizin varsayılan arama motorunuzu ve açılış sayfanızı değiştirmesi durumunda da tarayıcı uyarı veriyor. Yandex, Bing, Yahoo gibi bilinen servislerden birisi dışında seçilen aram motorlarında tarayıcı çıkardığı uyarı ile birlikte tekrar eski ayarlara dönülmesini sağlıyor. Virüsler ve virüslü eklentiler her açılışta varsayılanları değiştirdiği için de çıkan uyarıyla birlikte bu değişikliği yapan eklentiyi de kaldırmanızı sağlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.