Hava Durumu

CIA'den şok açıklama! 'Esad'ın gitmesini istemiyoruz'

ABD’nin dış istihbarat teşkilatı CIA'den şaşırtan bir açıklama geldi. CIA Direktörü Brennan ‘ABD, Rusya, IŞİD karşıtı koalisyon ve bölge devletlerinin Şam’da Esad hükümetinin çöküşünü’ görmek istemediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2015 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2015 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CIA'den şok açıklama! 'Esad'ın gitmesini istemiyoruz'
ABD’de Başkan Barack Obama’nın Suriye iç savaşında Şam yönetimine yönelik politikası IŞİD tehdidinin etkisiyle dönüşüm geçiriyor.

ABD’nin dış istihbarat teşkilatı CIA’in başındaki isim John Brennan; Suriye rejiminin ‘çöküşüne’ karşı çıktı. Önceki gün New York’ta, uluslararası siyasetin en etkili düşünce kuruluşlarından Council on Foreign Relations’da (CFR) bir konuşma yapan Brennan, “Hiçbirimiz; Rusya, ABD, (IŞİD karşıtı) koalisyon ve bölge ülkeleri; Şam’da hükümet ve siyasi kurumların çöküşünü görmek istemiyoruz” dedi. Dinleyicilerden gelen ABD yönetiminin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad devrilirse yerine kimin geçeceğinden korkup korkmadığı yönündeki bir soruya Brennan “Bu meşru bir endişe. Suriye’nin bazı bölgelerinde IŞİD ve El Kaide’yi içeren unsurlar yükselişte. En son isteyeceğimiz şey onların Şam’a yürümesine izin vermek” yanıtını verdi.

CIA Direktörü bu nedenle ‘Suriye muhalefetinin içerisinde aşırı olmayan güçlerin desteklenmesinin önemli olduğunu’ belirterek ABD’nin ‘ılımlı’ Suriyeli isyancılara askeri eğitim ve silah sağlama politikasını savundu. Washington yönetiminin duruşunun Esad’ın ‘Suriye’nin geleceğinde rolü olmaması’ isteği üzerine temellendiğini hatırlatan Brennan; ‘temsili bir hükümetin’ tahsis edilmesini sağlayacak ‘siyasi çözüm’ talebini yineledi.

Brennan ‘ülke çapındaki şikayetleri ele alabilecek temsili hükümetin’ kurulması için uluslararası toplumun uzlaşma istediğini vurguladı. CIA Direktörü, sosyal medya ve diğer teknolojik gelişmelerin militanlarla mücadeleyi zorlaştırdığını da belirtti. Mart 2013’te CIA’in başına geçen Brennan, Başkan Obama’nın terörle mücadele alanında danışmanıydı.Brennan CIA’deyken Suudi arabistan büro şefliğini üstlenmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.