Hava Durumu

Ciğerlerimiz cayır cayır yanıyor

Sarıkamış ormanlarında akşam kontrol altına alınarak söndürülen yangın, yeniden başladı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın bir türlü kontrol altına alınamıyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2017 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2017 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ciğerlerimiz cayır cayır yanıyor

Sarıkamış'ta, önceki gün başlayan ve yaklaşık 9 saat sonra söndürülen yangın yeniden başladı. Ormanlık alanda devam eden ve itfaiye araçlarının giremediği yangın büyüyerek ilerliyor. Çok sayıda çam ağacının yandığı yangında, Sarıkamışlılar seferber oldu. 2 gündür uyumayan vatandaşlar itfaiye ekiplerine yardımcı oluyor.

İtfaiye araçlarının giremediği yerlere ellerinde küreklerle giren vatandaşlar orman yangınını söndürmek işin canlarını tehlikeye atıyor. Dumana maruz kalan vatandaşlar yılmadan yangını söndürmek için çaba sarf ediyor.

Sarıkamış Karakurt İznos mevkii Komdere'de devam eden yangın büyüyerek ormanın derinliklerine gidiyor. Kars, Sarıkamış, Selim, Kafkas Üniversitesi, Orman Müdürlüğü itfaiyelerinin müdahale ettiği yangın, kontrol altına alınamıyor. Yangının çam ağaçlarını yaktığını ifade eden vatandaşlar, yetkililerden yangına havadan müdahale etmesini istiyor. Havadan müdahale edilmediği takdirde yangının daha da büyüyeceğine dikkat çeken vatandaşlar, herkesin gözü önünde Sarıkamış'ın ciğerlerinin cayır cayır yandığını belirttiler.

Rüzgarla birlikte büyüyen yangından yaklaşık 10 hektar alan zarar gördü. Yangının çam ağaçlarının yoğun olduğu bölgede etkisini artırdığı görülürken, yaklaşık 200 çam ağacının yandığı bildirildi.

Sarıkamış ormanlarındaki yangın halen devam ediyor. Çok sayıda itfaiye ve vatandaşın müdahale ettiği yangın bir türlü kontrol altına alınamıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.