Hava Durumu

Çin şimdi de Pinterest'i yasakladı

Facebook, Google+ ve Twitter gibi sosyal ağların kullanımını yasaklayan Çin, şimdi de görsel paylaşım platformu Pinterest'i de yasakladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 00:17
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 00:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çin şimdi de Pinterest'i yasakladı

Çin, dünyanın en büyük internet sansür ve izleme sistemi olan Büyük Güvenlik Duvarı(The Great Firewall) isimli sistemle kullanıcıların Facebook, Google+ ve Twitter gibi sosyal ağlara girmesini yıllardır engelliyor. Son iki yıldır VPN kullanımının da hükümet tarafından izin verilen bazı uygulamalar hariç, yasaklandığı ülkede görsel paylaşım platformu Pinteret de yasaklandı.

Belirtilenlere göre kullanıcılar 7 gündür Pinterest'e erişim sağlayamıyor. Sansür sistemi zaman zaman yasaklı olmayan sitelere de erişimi kapatsa da Ulusal Halk Kongresi ve Çin Halkının Siyasi Danışma Konferansı arasında yapılacak olan toplantı öncesinde bu olayın yaşanması Çin'in bu yönde karar aldığı düşüncesini akıllara getiriyor.

Kongre kapsamında, ülkenin tek partisinin bütün delegeleri ve liderleri bir araya gelerek, ülkenin son durumuna ve ekonomik gidişata dair konuşmalar yapıp kararlar alacaklar. Ülkenin en hassas zamanları olarak gösterilen kongre günlerinde ülkede ekstra güvenlik önlemleri alınıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.