Hava Durumu

Cinayetten aranırken Bursa'da yakalanmışlardı! Yeni gelişme...

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir kişinin öldürülmesi ve oğlunun yaralanmasına ilişkin davada Bursa'da yakalanan biri tutuklu 2 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2019 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2019 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cinayetten aranırken Bursa'da yakalanmışlardı! Yeni gelişme...

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Hikmet Usta ile müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Kimlik tespiti ve celse arasında gelen evrakın zapta geçirilmesinin ardından Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEBGİS) bağlantı kurulan maktul Kadri Sakci'nin eşi S. Sakci, sanıklardan şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmalarını istediğini söyledi.

Ardından söz alan F. Sakci, maktulün kardeşi olduğunu ve cinayetten 20 dakika sonra olay yerine geldiğini belirtti.

Kamera kayıtlarını izlediğini kaydeden F. Sakci, sanık Usta'nın sarhoş olduğuna inanmadığını, sarhoşken bu eylemleri gerçekleştiremeyeceğini, şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmasını istediğini dile getirdi.

SEGBİS'le bağlantı kurulan sanık Usta'nın oğlu M. Usta, tanık olarak verdiği ifadede, olay yüzünden iki ailenin de mağdur olduğunu söyledi.

Önceki aşamalardaki ifadelerini tekrarladığını belirten M. Usta, silah seslerini duymasının ardından olay yerine geldiğini, babasını yerde gördüğü için koruma amaçlı bıçak çektiğini ve darbedilmesini önlemek için uzaklaştırdığını kaydetti.

Sanık Usta'nın eşi M. Usta da SEGBİS'le bağlanarak verdiği ifadede olay saatinde evde olduğunu, kızının haber vermesi üzerine eşinin sarhoş şekilde eve doğru geldiğini haber aldığını anlattı.

Aile dostu olan diğer sanık R.E'yi arayarak sanık Usta'yı eve getirmesini istediğini belirten M. Usta, "Oğlum beni arayıp babasının silahla birisini vurduğunu söyledi. Diğer oğlumu arayarak durumu bildirdim. Şahısları tanımıyorum, hiçbir husumetimiz yok. 4 kişi Hikmet'i ayıltmakta zorlanıyordu. Ayakta duramıyordu. Hiçbir şey hatırlamıyordu." diye konuştu.

Salonda hazır bulunan mağdur Burhan Sakci ise tanık beyanlarının sanığa yardım etme amacı taşıdığını öne sürerek ifadeleri reddetti.

Mahkeme heyetinin söz verdiği sanık Usta ise tanık beyanlarına karşı diyeceğinin olmadığını söyledi.

Müşteki ve mağdur avukatları, sanıkların cep telefonu incelemesi ile görüşme ve arama kayıtlarını içeren detaylı raporun akıbetinin sorularak dosyaya celbini, olay yerinde keşif yapılmasını, güvenlik kamera kayıtlarının detaylı incelenmek üzere Ulusal Kriminal Büro'ya gönderilmesini ve kayıtların sonraki celsede izletilmesini, sanık Usta'nın oğlu M. Usta hakkında olay yerinde bıçak çekerek "silahla tehdit" suçunu işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tanık M. Usta hakkındaki suç duyurusu konusunda Hendek Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat edilebileceğini belirterek, maktulun kardeşi F. Sakci'nin duruşmaya mağdur olarak katılma talebini reddetti.

Heyet, taraf avukatlarının taleplerinin reddine, sanık Usta'nın tutukluluk halinin devamına hükmederek, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı 12 Eylül'e erteledi.

Süreç

Yenimahalle Beştepeler Caddesi'ndeki kıraathanenin önünde 16 Aralık'ta Hikmet Usta (51) ile Kadri ve oğlu Burhan Sakci arasında tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine Usta, baba ve oğluna tabancayla ateş ederek yaralamıştı. Kadri Sakci, hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde yakalanan Hikmet Usta'nın eşi, kızı ve oğlu savcılıkça serbest bırakılmış, Hikmet Usta hakimlikçe tutuklanmış, diğer oğlu ve arkadaşı adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanık Hikmet Usta hakkında "kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından iki kez müebbet, "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçundan da bir yıldan 3 yıla kadar hapis, R.E. hakkında ise "suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede Usta'nın çocukları M.U. ve M.U. hakkında "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "suçluyu kayırma", şüphelinin eşi M.U. ve kızı N.U. hakkında ise "kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından kovuşturmaya yer olmadığı belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.