Hava Durumu

Çinli Tesla Xpeng, halka arz başvurusunu gerçekleştirdi

Geçtiğimiz haftalarda halka arz edileceği duyurulan ve bu doğrultuda çalışmalarına hız veren elektrikli otomobil dünyasındaki lakabı Çinli Tesla olan Xpeng Motors, edinilen bilgiye göre New York borsasında ilk halka arz girişimi için başvurusunu gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2020 21:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2020 21:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çinli Tesla Xpeng, halka arz başvurusunu gerçekleştirdi

Çinli Tesla halka arz başvurusunda bulundu

Şirketin kaç tane A sınıfı hisse satacağı henüz belli değilken Xpeng Motors, Cuma günü yayınlanan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu dosyalarına göre 429,846,136 B sınıfı hisse satacağını duyurmuştu. CNBC'nin haberine göre firmanın 100 milyon dolarlık bir fon toplanması beklenirken, rakamın daha da artabileceği tahminler arasında.

Xpeng Motors söz konusu arz öncesinde Alibaba, Katar Yatırım Otoritesi ve Abu Dabi devlet yatırım fonu Mubadala'nın içinde bulunduğu yatırımcı fonundan 400 milyon dolarlık bir gelir kazanmıştı. Söz konusu fondan 300 milyon dolar gibi bir fiyat kazanılması beklenirken 100 milyonluk bir fazlalık yüzleri arz öncesi güldürmüştü.

Çinli Tesla Xpeng'in New York borsasındaki arzı, ABD ve Çin arasındaki ulusal güvenliği tehdit eden firmalar geriliminin arasında gerçekleşiyor. Çin'deki varlığını Şangay fabrikasıyla güçlendirmeyi amaçlayan firma, Tesla ile rekabetinde bu sayede elini güçlendirecek. Zira Xpeng Motors, Tesla ve muadili firmalar karşısında maddi anlamda zor durumda kalıyordu.

Bu yılın başlarında Tesla, Şangay fabrikasında ürettiği Model 3 sedan versiyonunu tüketicilerin beğenisine sunmuştu. Şu an piyasada 2 aracı olan Xpeng P7 sedan modeliyle Tesla'nın Model 3'üne karşı mücadele veriyor. Bu yılın mayıs ayında müşterilerine P7 modelini sunmaya başlayan şirket, 31 Temmuz tarihi itibariyle 1966 adet aracı müşterilerine teslim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.