Hava Durumu

Çinli turistlerin Türkiye'de yaptığı alışverişte rekor artış

Dünyada yapılan tax free satışlarının yüzde 40'ını oluşturan Çinlilerin bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye'de yaptığı alışveriş tutarı yüzde 166 yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2018 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2018 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çinli turistlerin Türkiye'de yaptığı alışverişte rekor artış

Dünya genelinde 51 ülkede "vergisiz alışveriş" işlemi gerçekleştirilen Global Blue, 1996'dan bu yana faaliyetini Türkiye çapında 8 bini aşkın perakende noktasında, şehir içi iade ofisleri ve sınır kapılarındaki 25 iade noktası ile sürdürüyor.

Çin'de "2018 Türkiye Turizm" yılı olmasının olumlu etkileri bu yılın ilk çeyreğinde hissedilmeye başlandı. Etkinliğin açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, geçen yıl 250 bin Çinli turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini, 2018'de bu sayının 500 bin kişiye çıkmasını beklediklerini ifade etmişti.
Bu yılın ilk aylarında hem Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısında hem de geçen yıllara göre yaptıkları harcamalarda artış olduğu görülüyor.

TÜRKİYE'YE GELEN TURİSTLER 3 AYDA 350 MİLYON LİRALIK ALIŞVERİŞ YAPTI

Global Blue Türkiye verilerine göre, 2018 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçiler toplamda 350 milyon liralık alışveriş yaptı. Yabancı ziyaretçiler söz konusu alışverişin 193 milyon liralık kısmı için KDV iade (tax free) işlemlerini tamamlayarak KDV iadesi aldı. Geçen yılın ilk çeyreği ile bu yılın ilk çeyreği kıyaslandığında yabancı ziyaretlerin yaptıkları alışveriş yüzde 33 büyüme gösterdi.
Bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye'de yaptığı harcamaları en çok artıran Çinliler oldu. Bu dönemde Çinliler Türkiye'de yaptıkları alışverişi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 166 artırdı.

Çinliler geçen yılın ilk çeyreğinde yaptıkları alışverişin yaklaşık 10 milyon liralık kısmı için KDV iade başvurusunda bulunurken, bu rakam bu yılın aynı döneminde 26 milyon liraya çıktı. Çinli turistlerin yaptığı ortalama harcama tutarı da 3 bin 238 liraya tırmandı.
Bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye'de yaptığı harcamaları en çok artıran yabancı turistler listesinde Çinlileri yüzde 83 artış ile Birleşik Krallık vatandaşları izledi. Birleşik Krallık'tan gelen ziyaretçilerin yaptığı ortalama harcama tutarı da 8 bin 123 lira oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.