Hava Durumu

Cinsiyet değiştirdiğine pişman oldu

Bursa'da kendisi uğruna cinsiyet değiştiren eşine şiddet uyguladığı öne sürülen adam 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Can güvenliği olmadığı için polis korumasında bulunan transseksüel Ö.Ö. ise, "Kadınlıkla beraber şiddeti tanıdım, ihaneti tanıdım" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2012 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2012 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cinsiyet değiştirdiğine pişman oldu

6. Sulh Ceza Mahkemesi'nde "kasten yaralama" suçundan 5 yıla kadar hapsi istenen M.Ö.'nün (33) yargılanması sona erdi. Zorla duruşmaya getirilen M.Ö., hakkındaki iddiaları yalanlayarak suçsuz olduğunu söyledi. Mahkeme, sanık M.Ö.'yü "kasten eşini yaralama" suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

Eşinden korktuğu için duruşmaya katılmadığını söyleyen Ö.Ö. (40) ise, M.Ö.'nün 5 ay önce de kendisine şiddet uyguladığı için 5 ay hapis cezasına çarptırıldığını ifade ederek, "Bu karara istinaden 1. Aile Mahkemesi eşim M.Ö.'ye 6 ay eve yaklaşmama cezası verdi. Mahkeme can güvenliğim için bir polis görevlendirildi. Saldırıya uğrayacağımı hissettiğim anda polisi arıyorum. Evden işe polis nezaretinde gitmek zorunda kalıyorum" diye konuştu.

Türkiye'de kadın olmanın çok zor olduğunu ifade eden Ö.Ö., "Türkiye'de kadın olmak, hele hele transseksüel kadın olmak çok zor. Çünkü biz toplumun, devletin ve çeşitli kurumların dışladığı insanlarız. Kadınlıkla beraber şiddeti de tanıdım, ihaneti tanıdım ve 1.5 yıldır ciddi anlamda eşimden şiddet görüyorum. Bu adliyeye yansımış vakalar devede kulak. Sürekli tehditler alıyorum ve dolaylı yollardan da onun yönlendirmesiyle saldırılara maruz kalıyorum. Can güvenliğim yok, bu konuda sığınabileceğim bir yer de yok" diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.